• home
 • video
 • pas verschenen

  Kwiatkowski krijgt Majka en Bodnar mee in strijd om tweede regenboogtrui

  Michal Kwiatkowski won de Clasica San Sebastian.

  Michal Kwiatkowski is zoals verwacht het speerpunt van de Poolse WK-selectie. Hij mikt na zijn triomf in Ponferrada 2014 op een tweede regenboogtrui.

  Polen mocht aanspraak maken om een selectie van negen renners naar het WK in Bergen te sturen, maar omdat de Noor Alexander Kristoff de Europese trui veroverde, valt Polen net buiten de top 10 van de UCI-landenranking. Het moet zo vrede nemen met een zeskoppige selectie.

  Kopman Michal Kwiatkowski (Team Sky) krijgt het gezelschap van zijn ploegmaten Lukasz Wisniowski en Michal Golas. Maciej Bodnar, Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) en Maciej Paterski (CCC Sprandi) vervolledigen de selectie.

  Kwiatkowski schreef dit seizoen al de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Clasica San Sebastian op zijn naam.