• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador en Basso beginnen opleidingsteam: "We willen iets terugdoen voor de sport"

  Contador zal na zijn carrière niet in een zwart gat vallen.

  Zaterdag begint Alberto Contador aan de Vuelta, meteen zijn laatste profkoers. Daarna zal hij evenwel niet stilzitten. Hij zet zijn schouders onder een nieuwe opleidingsploeg. "De sport heeft me veel gegeven en nu wil ik graag iets terugdoen", aldus "El Pistolero".

  Na de Vuelta zet Alberto Contador een punt achter zijn professionele carrière. De Spanjaard heeft evenwel al een nieuwe uitdaging waar hij zich op kan storten. Samen met zijn eigen foundation zal hij volgend seizoen een opleidingsploeg van Trek-Segafredo opstarten.

  Het wordt een continentaal team, dat de volgende 3 seizoenen gesponsord zal worden door het Amerikaanse kledingbedrijf Polartec en het Italiaanse voedselbedrijf Kometa.

  Ook Ivan Basso zal participeren

  Nog een oude bekende die zijn steentje bijdraagt is Ivan Basso. De Italiaan zal de sportieve leiding van het team op zich nemen, terwijl Fran Contador - broer van - zich over het financiële luik zal ontfermen.

  Alberto Contador zelf is ambitieus. "Samen met Ivan Basso wil ik iets terugdoen voor het wielrennen, de sport die ons zoveel gegeven heeft. Nu willen we zelf jonge talenten helpen om het tot een profcarrière te schoppen", aldus de Spanjaard.