• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt houdt flinke spierscheuring over aan afscheidswedstrijd

  Het werd in Londen een afscheid in mineur voor Bolt.

  Geblesseerd opgeven in de finale van de 4x100 meter, het was een afscheid in mineur voor Usain Bolt op het WK in Londen. Nu blijkt dat de Jamaicaan een stevige spierscheuring opgelopen heeft.

  Het was een pijnlijk tafereel voor de toeschouwers in het Olympisch stadion in Londen en de vele kijkers thuis: Usian Bolt greep als slotloper in de 4x100-finale plots naar z'n linkerbovenbeen en moest de strijd staken.

  Niet bepaald het gedroomde afscheid voor de achtvoudig olympisch kampioen, die ontgoocheld zonder ereronde afdroop. Eerst werd gedacht aan een kramp, maar onderzoek in het ziekenhuis bracht een flinke spierscheuring aan het licht.

  Bolt zette donderdag zelf de MRI-foto op Twitter, nadien werden de foto en z'n uitleg weer verwijderd. "Helaas heb ik een spierscheuring in mijn hamstring", schreef Bolt. "Ik zal drie maanden moeten herstellen."

  "Normaal gesproken openbaar ik mijn medische rapport niet, maar nu hoorde ik mensen vraagtekens zetten bij de vraag of ik wel echt geblesseerd was. Ik heb mijn fans nooit bedrogen en het was mijn grote wens om nog één keer voor hen te lopen. Ik ga nu rusten en dan op naar het volgende hoofdstuk in mijn leven."

  Bolt zou op 2 september op Old Trafford meedoen aan een benefietwedstrijd met een sterrenteam van zijn favoriete voetbalclub Manchester United. Zijn blessure maakt nu een kruis over dat plan.

  De, intussen verwijderde, tweets van Bolt: