• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwangere Serena Williams plant snelle comeback: "In januari speel ik de Australian Open"

  Serena Williams: "Een juichend publiek is het mooiste ter wereld"

  Volgende maand moet ze bevallen, maar in januari 2018 wil Serena Williams (35) weer op de tennisbaan staan om haar titel op de Australian Open te verdedigen. "Deze zwangerschap heeft me een nieuwe soort kracht gegeven", zegt de Amerikaanse tenniskampioene.

  "Ik werd ineens een rustig mens"

  Momenteel is ze 8 maanden ver in haar zwangerschap, maar dat weerhoudt Serena Williams niet van een comebackplan in het tennis. Integendeel. "Mijn zwangerschap heeft voor een nieuwe soort kracht gezorgd die ik kan gebruiken bij het tennis", geeft ze in een interview aan met het magazine Vogue.

  Naar eigen zeggen had Williams de zwangerschap niet gepland. "Maar toen ik het vernam, gebeurde er iets heel onverwachts: ik werd ineens erg rustig", geeft de tenniskampioene aan. "Na de geboorte van mijn kind zal ik altijd iets hebben om naar uit te kijken. Ik moet en wil nog altijd winnen, maar vanaf nu kan ik een verliespartij makkelijker een plaats geven."

  "Ik kom terug"

  De aankomende baby heeft haar professionele carrière niet in de weg gestaan. "2 weken nadat ik het vernam, heb ik zelfs nog de Australian Open gespeeld", gaat Williams verder. In die finale versloeg ze haar zus Venus, waarmee ze haar 23e grandslamtitel op zak stak en zo Steffi Graf van de tabellen veegde.

  Op datzelfde toernooi wil Williams begin volgend jaar haar rentree maken. Aan stoppen denkt ze dus duidelijk nog niet.

  "Het is moeilijk om na te denken over het einde van je carrière. Eén ding staat vast: ik kom terug. Het circuit betreden en het joelende publiek horen: ik ken geen beter gevoel in de wereld."

  Heeft het ook te maken met het record van Margaret Court? De Australische schreef in haar carrière 24 grandslamtoernooien op haar naam en staat er dus nog eentje voor op Serena Williams. "Als de kans zich voordoet zal ik zeker niet twijfelen", aldus een vastberaden Williams.

  "Gekkenwerk. Maar niet onmogelijk"

  Hoe dan ook plant Williams haar comeback zorgvuldig. In september staat er een bezoek aan de kraamafdeling op het programma, terwijl ze amper 3 maanden later haar titel op de Australian Open wil verdedigen.

  "Het is gekkenwerk om drie maanden na het ziekenhuisbed weer op de baan te staan. Ik wil me zeker niet indekken, maar het zal knokken worden."

  Bang voor "het toernooi te veel" is ze niet. "In de tenniswereld kan het snel met je gedaan zijn. Als ik tweemaal op rij verlies, zullen de mensen zeggen dat het over is. Dat ik het niet meer heb. Maar ik kan hen verzekeren: ofwel win ik, ofwel neem ik afscheid", besluit Williams.

  Een openhartige Serena Williams bij Vogue: