• home
 • video
 • pas verschenen

  Serge Pauwels als kopman naar de Vuelta: "Wil graag een ritzege meepikken"

  Voor Pauwels is het de 2e grote ronde van het seizoen.

  Dimension Data stelt vertrouwen in Serge Pauwels. Na diens goede Tour mag hij de Vuelta aanvatten als kopman. Zelf wil Pauwels graag voor een etappezege gaan. "Daarom staan we met veel klimmers aan de start", aldus onze landgenoot.

  Sterke Tour van Pauwels

  Het lukte Serge Pauwels niet om een ritzege in de wacht te slepen, maar hij reed wel een dijk van een Tour. Als vrijbuiter ging hij meer dan eens in de aanval, maar telkens toonde een concurrent zich sterker.

  Zijn goede prestaties in de Tour gingen evenwel niet onopgemerkt voorbij aan zijn werkgever Dimension Data. Het Zuid-Afrikaanse team maakte vandaag bekend dat het Pauwels als kopman aanstelt voor de Vuelta, die zaterdag begint.

  Sportdirecteur Bingen Fernandez: "We zijn op weg naar de laatste grote ronde van het jaar, voor sommigen al de tweede van hun seizoen. We zijn gemotiveerd om mooie resultaten te behalen. Etappewinst zou de ultieme prijs zijn voor onze aanvalslust."

  "We kunnen meedingen voor ritwinst"

  Etappewinst, een doel waar ook nieuwbakken kopman Serge Pauwels zich in kan vinden. "De Vuelta is meestal een straffe race met veel klimwerk, daarom ook dat we veel klimmers meenemen. We hebben een sterke groep die kan meedingen voor enkele ritoverwinningen", reageert Pauwels.

  "Na de Tour heb ik een korte pauze genomen, maar de afgelopen week heb ik weer volop getraind. Ik hoop dat ik de goede rit uitpik om voor mijn kansen te gaan."

  Lampaert en Declercq gaan mee bij Quick-Step

  Ook Quick-Step maakte het negental bekend waarmee het de Vuelta zal aanvatten. Onder hen 2 Belgen: Yves Lampaert en Tim Declercq. In het Spaanse hooggebergte rekent Quick-Step op Bob Jungels en David de la Cruz voor een sterk eindklassement.

  "We hebben een jonge selectie met enkele ervaren renners", haalt ploegleider Geert Van Bondt aan. "Met deze ploeg kunnen we op elk terrein uit de voeten en meestrijden voor ritwinst. We gaan dus vol goede moed en zelfvertrouwen van start in Nîmes."