• home
 • video
 • pas verschenen

  Matuidi trekt na zes jaar bij PSG naar Juventus

  Matuidi legt vandaag nog medische testen af.

  Juventus heeft Blaise Matuidi losgeweekt bij PSG. De Italiaanse kampioen had vorig jaar zijn oog al laten vallen op de Franse middenvelder, maar toen kwam de transfer er niet. Dit keer heeft Juventus wel succes. Matuidi kwam vanmiddag aan in Italië en zal nu zijn medische testen afleggen.

  Matuidi is vanmiddag van Frankrijk naar Turijn gevlogen om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Juventus. De Italiaanse landskampioen zou zo'n 20 miljoen euro betalen voor de 30-jarige middenvelder.

  De Fransman verlaat PSG, waar hij al sinds 2011 aan de slag was. Hij won in de Franse hoofdstad vier landstitels, maar verloor steeds vaker de strijd met Adrien Rabiot voor een plaatsje in het elftal.

  Hij zal nu zijn medische testen afwerken en zou nadien een overeenkomst voor drie seizoenen tekenen. Juventus probeerde Matuidi ook vorige zomer al los te weken bij PSG, maar toen ving het bot.

  In de Engelse pers werd er gespeculeerd dat Juventus zou proberen om Rode Duivel Marouane Fellaini aan te trekken als het opnieuw naast Matuidi zou grijpen, maar dat gerucht lijkt dus definitief van tafel te worden geveegd.

  De aankomst van Matuidi in Italië