• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcel Kittel spurt de komende twee jaar voor Katjoesja

  Marcel Kittel won 5 ritten in de Tour, mag moest in het groen opgeven.

  Quick-Step Floors-manager Patrick Lefevere ziet Marcel Kittel andere oorden opzoeken: de Duitse topsprinter, nog goed voor 5 zeges in de Tour, trekt in 2018 voor twee jaar naar Katjoesja. Daar is de 29-jarige renner de vervanger van de Noor Alexander Kristoff, die naar UAE Team Emirates trok.

  Het Zwitserse WorldTeam maakte de transfer vanmiddag bekend met een persbericht: "We zijn heel blij dat Marcel naar ons team komt. We kunnen wel zeggen dat hij op dit moment de beste sprinter ter wereld is", zegt algemeen manager José Azevedo.

  "Dat toonde hij op een vrij indrukwekkende manier in de Tour. Hij wordt een van onze belangrijkste renners en mag rekenen op veel steun. We zullen hem helpen om even succesvol te blijven."

  Kittel: "Graag deel uitmaken van veranderd Katjoesja"

  Er gingen al enkele maanden geruchten dat Kittel Lefeveres team zou verlaten, zeker omdat met de Colombiaan Fernando Gaviria die andere snelle man al bijtekende.

  Kittel kiest voor een nieuwe uitdaging: "Ik hoop met deze stap ook op nieuwe inspiratie. Ik denk dat ik bij Katjoesja alles vind wat nodig is om mee te spelen in de sprints. Hun sprinttrein werkt er goed."

  "De voorbije jaren onderging Katjoesja een grote verandering, ten goede. Daarom kijk ik ernaar uit om er deel van uit te maken en de richting die ze ingeslagen hebben te volgen. Teamgeest is altijd al belangrijk geweest voor mij. Daarom ben ik ook profrenner geworden."

  "Kers op de taart is hereniging met goeie vriend Martin"

  Bij Katjoesja vindt Kittel ook Tony Martin terug, die een jaar voor hem de overstap van Quick-Step maakte. "Dat ik weer met mijn goeie vriend Tony Martin in hetzelfde team kan koersen is de kers op de taart", geeft Kittel toe.

  "Hij heeft me goed geadviseerd bij de beslissing die ik moest maken. Zijn mening over het team was natuurlijk belangrijk voor mij."

  Kittel debuteerde als prof in 2011 bij Skil-Shimano, wat daarna Argos-Shimano, Giant-Shimano en Giant-Alpecin werd. In 2015 raakte de Duitser op de dool, Lefevere haalde weer het beste in hem naar boven: Kittel won 27 koersen voor Quick-Step. In totaal zit hij aan 86 profzeges, waarvan 14 ritten in de Tour, 4 in de Giro en 1 in de Vuelta.

  Tweet van Kittel: