• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "AEK is sterk, maar we willen onze eigen speelwijze opdringen"

  Ivan Leko en Timmy Simons willen morgen absoluut winnen.

  Club Brugge raakte niet door de derde voorronde van de Champions League, maar krijgt een herkansing in de Europa League. Trainer Ivan Leko gelooft in de kansen van zijn team tegen AEK Athene. "Het is een zware tegenstander, maar wij staan fysiek en mentaal sterk."

  "Met twaalf tegen elf moeten we Athene kunnen verslaan"

  In de derde voorronde van de Champions League was Basaksehir een maatje te groot voor Club Brugge. In de play-offs in de Europa League wacht met AEK Athene opnieuw een lastige tegenstander volgens Ivan Leko.

  "Natuurlijk is het een zware loting. Dat was met Basaksehir zo en nu opnieuw. Maar we willen kost wat kost doorstoten. We kennen de zwaktes en de sterktes van Athene. Er is genoeg kwaliteit bij Club Brugge om dit tot een goed einde te brengen."

  "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Met Hans Vanaken en Lior Refaelov in eenzelfde team? Waarom niet? Die twee kunnen perfect samen spelen. Club Brugge moet altijd zijn eigen speelwijze opdringen aan de tegenstander. Wij staan fysiek sterk en ook mentaal zit alles snor."

  "Ik ken onze tegenstander goed en ze zullen hier wellicht heel compact willen spelen om dan via de omschakeling hun gram te halen. Het is aan ons om dat niet toe te laten. De steun van de fans wordt ook heel belangrijk. Daarom mogen de houders van een abonnement gratis de match bijwonen. Met twaalf tegen elf moet het toch lukken om AEK Athene te verslaan."

  Simons: "Willen ons absoluut kwalificeren voor de groepsfase"

  Rots in de branding Timmy Simons kan morgen zijn tachtigste Europese match met Club Brugge spelen. "En hopelijk komen er daar nog een pak bij", vertelde hij. "Dat is mooi voor mijn statistieken, maar het zou vooral mooi zijn voor de ploeg."

  "We willen ook dit seizoen ons Europees avontuur zo lang mogelijk rekken. We willen ons absoluut kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Dat is ons doel. We kennen onze tegenstander van morgen redelijk goed en weten hoe ze spelen, maar Club heeft een eigen plan."

  "Iedereen spreekt al over het feit dat het een ramp zou zijn als Club dit seizoen geen Europees voetbal meer zou kunnen spelen. Ik hecht geen belang aan die "wat als"-theorieën. Of ik zal spelen? Ik ben topfit en klaar."