• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear neemt afscheid van Standard: "Kinderdroom gerealiseerd"

  Jonathan Legear speelde 2,5 jaar in Luik.

  Jonathan Legear ruilt Standard voor STVV. De 30-jarige middenvelder geeft op Twitter uitleg bij die keuze: "Ik blijf een gepassioneerde voetballer. STVV is een ambitieuze club."

  Van Luik naar Sint-Truiden is maar een goeie 40 km, ver hoeft Legear dus niet te gaan. En dat was belangrijk voor de man die de laatste jaren amper voetbalde.

  "Beste vrienden, een bladzijde is omgeslagen", opent Legear plechtig. "Ik ga voor een nieuw avontuur bij STVV, waar ik voelde dat ze me echt vertrouwen geven voor de komende seizoenen."

  "Ik ben erg gelukkig om voor deze dynamische en gezellige club te spelen. Ik kan blijven werken aan een stabiel familieleven door dicht bij mijn wortels te blijven en sereen naar de toekomst te kijken."

  "Ik ben ervan overtuigd dat ik een uitstekende sportieve keuze heb gemaakt met deze ambitieuze club. Alle dromen zijn toegestaan."

  "Elementen buiten mijn wil maakten de zaken bij Standard soms moeilijk"

  In het tweede deel van zijn Twitter-brief blikt de jeugdspeler van Standard terug op zijn periode in Luik. "Ik verlaat Standard met de beste momenten als souvenirs. Beeld je een kleine jongen in die ervan droomt om als prof voor zijn club te spelen. Ik heb die kinderdroom gerealiseerd."

  "Ik heb me erop toegelegd zonder rekening te houden met de moeilijkheden en de elementen die buiten mijn controle om de zaken soms hebben bemoeilijkt..."

  "Ik wil iedereen bij Standard die me gesteund heeft en dag in dag uit zijn vriendelijkheid heeft getoond  bedanken. Ik wil ook een enorme merci uitspreken aan de supporters. Jullie maken deze club zo speciaal. Ik koester mijn geluk dat ik van jullie aanmoedigingen mocht genieten."

  "Ik blijf een gepassioneerd voetballer", sloot Legear af.

  Tweet van Legear: