• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel over vertrek bij Quick-Step: "Wou discussie over Tour-start vermijden"

  Kittel kreeg geen garantie over een Tour-start. Er is immers ook Gaviria.

  Marcel Kittel heeft op zijn Facebook-pagina meer uitleg gegeven bij zijn transfer naar Katjoesja: "Ik wilde een discussie vermijden over mijn toekomstige Tour-starts en mijn rol als sprinter. Het teammanagement kon mij geen definitief antwoord geven, wat ik kan begrijpen. Gaviria wil immers ook naar de Tour."

  "Kreeg geweldige steun van Quick-Step na mijn horrorjaar 2015"

  Kittel opent zijn betoog op Facebook met een lofrede aan Quick-Step, waarvoor de Duitse spurter twee jaar reed. "Ik ben echt trots op al mijn overwinningen bij Quick-Step. Dat zijn er 27, waaronder 6 Tour-ritten, 2 in de Giro en een wereldtitel in de ploegentijdrit."

  "Ik kreeg enorm veel steun de voorbije twee jaar en vond na mijn horrorjaar 2015 mijn oude niveau terug. Ik wil Patrick Lefevere en al mijn teammaats bedanken voor deze kans. Ik ben erg trots dat ik deel uitmaakte van de "Wolfpack"."

  "Zwoer bij mezelf na 2015 geen compromissen meer te sluiten"

  "En toch besliste ik te veranderen van ploeg. De redenen hiervoor gaan hoofdzakelijk terug op mijn ervaringen van 2015. Na dat uiterst teleurstellende jaar besliste ik heel wat zaken te veranderen. Ik train nu in de winter in Girona, in Spanje. Ik vond het privégeluk met mijn vriendin Tess aan Lake Constance. Ik vermijd zo veel mogelijk afspraken en zwoer bij mezelf dat ik nooit nog compromissen wil maken over mijn sport en mijn doelen."

  "Daarom wisselde ik toen van ploeg en daarom doe ik het nu. Ik wil een discussie over mijn toekomstige Tour-stars en mijn rol als sprinter vermijden. Het teammanagement kon me geen definitief antwoord geven, wat ik kan begrijpen."

  "Nadat Fernando Gaviria vier ritten in de Giro gewonnen had, zal hij ook naar de Tour willen. Ik respecteer dat en ben blij dat ik op een goeie en gelukkige tijd kan terugkijken. Ik verlaat het team met alleen maar goeie herinneringen."

  "Krijg nu een volledig Duitse sprinttrein"

  Zijn laatste paragraaf wijdt hij aan de keuze voor zijn nieuwe ploeg: "Ik kijk ernaar uit om met Tony (Martin) en enkele andere Duitse renners onderweg te zijn. Zoals bij mijn transfer naar Quick-Step stuurde ik Tony voorop om te checken hoe de zaken lopen bij de "Reds". :-)

  "Katjoesja-Alpecin biedt mij een geweldige omgeving. En een volledig Duitse trein voor de sprints. Als je de Tour aandacht gevolgd hebt, zag je dat Politt, Zabel en Haller een paar mooie lead-outs deden. Dus mijn kansen zijn goed, net als mijn enthousiasme."

  Kittel besloot zijn Facebook-post met een belofte: "Ik wil 2017 tot een goed einde brengen en met mijn teammaats nogmaals toosten op de mooie twee jaren. Een zege of twee in de herfst zou daarvoor perfect zijn."