• home
 • video
 • pas verschenen

  Kei Nishikori tennist dit seizoen niet meer door polsblessure

  Nishikori is de derde top 10-speler die zijn jaar vroegtijdig beëindigt.

  De Japanner Kei Nishikori (ATP-9) mist de rest van het seizoen door een gescheurde pees in zijn rechterpols. Hij mist dus de US Open. De Japanner is na Djokovic en Wawrinka al de derde top 10-speler die zijn jaar vroegtijdig beëindigt.

  Het management van Nishikori maakte het nieuws bekend. Om dezelfde reden liet hij ook Cincinnati schieten, traditioneel het voorbereidingstoernooi op de US Open.

  De 27-jarige Japanner, die in 2014 runner-up en in 2016 halvefinalist was in New York, blesseerde zich enkele dagen geleden op training. Hij zou evenwel niet onder het mes moeten. Volgens zijn manager consulteerde hij vijf dokters vooraleer deze beslissing te nemen.