• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vreese (28) debuteert in grote ronde tijdens Vuelta: "Sky is sterk, maar Astana ook"

  De Vreese: "Team Sky is sterk, maar Astana ook"

  Zaterdag gaat de Vuelta van start met een korte ploegentijdrit in Nîmes. Voor Laurens De Vreese wordt het zijn vuurdoop in een grote ronde, toch opmerkelijk gezien hij al 28 is. De Astana-renner zal er vooral moeten knechten voor kopman en kanshebber voor het eindklassement Fabio Aru.

  "Ik weet niet zo goed wat me te wachten staat", weet De Vreese te vertellen aan Sporza.

  "3 weken op WorldTour-niveau, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb me alvast zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Ik hoop dat ik kan teren op de jaren aan profervaring die ik intussen heb opgebouwd."

  "Oppassen voor een slechte dag"

  De grootste uitdaging wordt volgens De Vreese om de benen fris te houden. "De opeenvolging van de koersdagen zal natuurlijk niet van de poes zijn. Stel dat je een slechte dag hebt en dat die net tijdens de koninginnenrit valt, dan ben je in de aap gelogeerd", laat De Vreese optekenen.

  Het parcours oogt alvast veelbelovend. Na 3 dagen staat al de eerste bergrit op het programma.

  "Ik ben niet echt een klimgeit uiteraard. Ik zal vooral knecht moeten spelen voor Fabio Aru. Hem uit de wind zetten, eten en drinken brengen en de eerste kilometers van de klim bijstaan", aldus De Vreese.

  "Of ik ook mijn eigen kans mag gaan? Dat valt af te wachten. Alles varieert naargelang het koersverloop van de dag. Als ik me evenwel eens kan tonen, zal ik dat niet nalaten."

  "Team Sky is sterk, maar wij ook"

  Team Sky zakt met een sterk ensemble naar de Vuelta af, met als kopman viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. De Brit kan de 3e renner worden die in één jaar de dubbel pakt. "Het is afwachten hoe iedereen uit de Tour is gekomen", predikt De Vreese.

  "Wij hebben ook een sterk team. Niet alleen Aru, maar ook Luis Leon Sanchez kan goed bergop. En Lopez Moreno wil zich tonen als jonge belofte. Een mooi team waarmee we verschillende kanten uit kunnen. Froome is sterk, maar iedere wedstrijd moet natuurlijk gereden worden."