• home
 • video
 • pas verschenen

  Binnenkort topaffiche op Old Trafford: Usain Bolt versus Kluivert, Rivaldo en Ronaldinho

  Bolt mag binnenkort zijn voetbalschoenen aanbinden.

  8 gouden medailles op de Olympische Spelen en 11 gouden plakken op een WK, maar toch heeft Usain Bolt nog ambities. Die liggen evenwel niet in de atletiek, maar in het voetbal. In september is hij geselecteerd voor een benefietmatch op Old Trafford.

  Op 2 september maakt de Jamaicaanse spurtbom namelijk deel uit van een alternatieve Manchester United-selectie, gespijsd met tal van voetbalcoryfeeën.

  Bolt krijgt onder anderen Edwin van der Sar, Paul Scholes, Dwight Yorke en Phil Neville als ploegmaats. Het team zal een benefietmatch spelen tegen enkele all stars van Barcelona, onder wie Patrick Kluivert en de Braziliaanse tovenaars Rivaldo en Ronaldinho (foto).

  "Ik zou het niveau van Rooney aankunnen"

  Eerder dit jaar zorgde de Jamaicaanse spurtbom nog voor een opmerkelijke uitspraak. "Ik beweer niet dat ik de beste voetballer ter wereld kan worden", begon Bolt relatief bescheiden. "Maar het niveau van Rooney moet ik wel aankunnen", voegde hij er doodleuk aan toe.

  Ricky Simms, manager van Usain Bolt, tempert het enthousiasme van zijn poulain. "Usain zou best in de League One of League Two beginnen", liet die optekenen.

  Hoe dan ook, de sprintkoning mag zijn voetbalkunstjes binnenkort dus al eens tonen in een benefietmatch. Als Bolt op 2 september wil aantreden, zal hij wel hersteld moeten zijn van de hamstringblessure die hij op het WK in Londen opliep. Meer dan ooit een race tegen de tijd.

  "Rooney moet ik wel kunnen bijbenen", aldus Bolt eerder dit jaar