• home
 • video
 • pas verschenen

  Wimbledon investeert: lening van 192 miljoen euro voor uitbreiding van Court No.1

  Sinds 2009 beschikte Centre Court al over een uitschuifbaar dak.

  De All England Club treft geen halve maatregelen. De organisator van Wimbledon gaat een riante lening van 192 miljoen euro aan. "Infrastructuurwerken", klinkt het. Court No.1 zou een uitschuifbaar dak krijgen en ook het aantal zitjes wordt opgevijzeld.

  De toeschouwers op Wimbledon worden op hun wenken bediend. Slechtgezinde Engelse weergoden zorgen nu en dan eens voor problemen tijdens het tennistoernooi, maar met het uitschuifbare dak over het Centre Court werd daar sinds 2009 een mouw aan gepast.

  De All England Club, organisator van het prestigieuze toernooi, wil het comfort van spelers en toeschouwers evenwel verder opkrikken. Daarom lenen ze de riante som van 192 miljoen euro.

  Het grootste deel van die lening zal worden gebruikt voor de constructie van een uitschuifbaar dak boven Court No.1. Daarnaast zal ook de capaciteit van Court No.1 opgetrokken worden tot 12.400 plaatsen. Met de overschot van de lening plant men ook nog enkele nieuwe tennisvelden aan te leggen.