• home
  • video
  • pas verschenen

    VIDEO: Fans van Hansa Rostock en Hertha Berlijn bestoken elkaar met vuurwerk

    Hooligans van beide teams overschaduwden de cupwedstrijd.

    Heethoofdige fans van Duitse rivalen Hansa Rostock en Hertha Berlijn gingen gisteren hun boekje te buiten. Scheidsrechter Hartmann diende de partij tot tweemaal toe stil te leggen. Extra veiligheidsmaatregelen konden een clash tussen beide legioenen niet vermijden.

    Geen vuurwerk op het veld, maar ernaast

    Hertha Berlijn ging gisteren op bezoek bij grote rivaal Hansa Rostock in het kader van de Duitse beker. Weiser en Ibisevic zorgden in het absolute slot voor een 0-2-winstpartij voor Hertha Berlijn. Het meeste spektakel viel evenwel naast het veld op te tekenen, in negatieve zin weliswaar. Extra politie-eenheden konden niet vermijden dat dit beladen duel ontaardde.

    In de 1e wedstrijdhelft leken de supporterslegioenen zich gedeisd te houden, maar dat veranderde snel na de pauze. Fans van beide teams staken vuurwerk aan, waarop scheidsrechter Robert Hartmann besliste om de wedstrijd stop te zetten en de catacomben op te zoeken.

    Bij hervatting van het spel waren de gemoederen evenwel nog niet bedaard. De rivaliserende fans bestookten elkaar met nog meer vuurwerk. Hartmann riep iedereen voor een 2e keer naar binnen.

    Preetz: "Dit kan niet"

    Die onderbreking was niet naar de zin van enkele heethoofdige fans. Hooligans stichtten prompt vuur in lege vakken van het stadion, wat voor een lange onderbreking van de wedstrijd zorgde. Na een twintigtal minuten keerde de rust terug, ook al keerden de spelers terug met knikkende knieën.

    De lange tussenpozen deerden de uitploeg het minst. Mitchell Weiser en Vedad Ibisevic pikten in het absolute slot elk een doelpuntje mee, met een 0-2 eindstand voor Hertha Berlijn als resultaat. Hertha-manager Michael Preetz reageerde verbitterd na de partij. "Dit zijn scènes die geen mens in een voetbalstadion wil zien", sprak hij.

    Hallucinante beelden uit Duitsland:

    André Greipel: "Negatieve reclame"

    Ook Lotto Soudal-sprinter André Greipel sprak zich over de feiten uit. "Als trouwe fan van Hansa Rostock had ik erg naar deze wedstrijd uitgekeken. Spijtig dat enkele "supporters" het voetbal wederom in een slecht daglicht stellen", reageerde hij gelaten.