• home
 • video
 • pas verschenen

  Sluit transfermarkt in Engeland volgend jaar voor competitiestart?

  Transferperikelen houden Coutinho, Van Dijk en Sigurdsson van het veld.

  De clubs in de Premier League bekijken of ze de transfermarkt in de zomer van 2018 vroeger kunnen afsluiten. Op tafel ligt een plan om alleen nog transfers voor de eerste speeldag toe te laten. Dat moet voor meer stabiliteit in de spelerskernen zorgen.

  Op 7 september zou in Londen een stemming plaatsvinden. Als 14 van de 20 clubs uit de Premier League akkoord gaan, dan wordt de maatregel goedgekeurd. Transfers vanuit de Premier League naar het buitenland, zouden in dat scenario wel nog kunnen na de eerste speeldag.

  De huidige transfermarkt sluit (net zoals in België en andere Europese landen) op 31 augustus of meteen daarna, als die dag in een weekend valt. Maar dan is de competitie al enkele weken bezig en dat bezorgt veel trainers kopzorgen.

  Zo ontbraken bijvoorbeeld afgelopen weekend in Swansea-Southampton sterspelers Gylfi Sigurdsson (Swansea) en Virgil van Dijk (Southampton). De IJslander aast op een transfer naar Everton, Van Dijk wordt genoemd bij Chelsea en Liverpool.

  "Er is frustratie hier en ongetwijfeld ook bij Southampton", zei Swansea-coach Clement. "Als de transfermarkt sluit voor de start van het seizoen, dan is alles duidelijk en kunnen we voetballen. We hebben er vorige week over gesproken tijdens een bijeenkomst van de managers. Een meerderheid van de clubs is voor."

  Klopp: "Vroegere transferdeadline zou ons geholpen hebben"

  Ook Jürgen Klopp is erg te vinden voor de nieuwe maatregel. De coach van Liverpool doet momenteel geen beroep op zijn goudhaantje Philippe Coutinho omdat die het hof wordt gemaakt door FC Barcelona.

  "Een vroegere transferdeadline zou ons dit seizoen flink geholpen hebben", vertelde Klopp. "Uiteindelijk getuigt het van gezond verstand dat wanneer het seizoen begint, het samenstellen van de kern voorbij is."