• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova krijgt wildcard voor de US Open:"Kippenvel"

  Het wordt haar eerste grandslam na haar dopingschorsing.

  Maria Sjarapova zal later deze maand haar eerste grandslamtoernooi spelen na haar dopingschorsing. De Russische ex-nummer 1 van de wereld, momenteel pas 148e, kreeg een wildcard voor de hoofdtabel van de US Open.

  Maria Sjarapova mag voor het eerst sinds de Australian Open in 2016 weer deelnemen aan een grandslamtoernooi. Na haar dopingschorsing van 15 maanden kon ze op Roland Garros niet rekenen op een wildcard en een dijblessure hield haar weg van Wimbledon.

  Van de organisatie van de US Open krijgt ze nu wel een kans om haar terugkeer te maken op het allerhoogste niveau. Ze heeft een wildcard nodig want haar huidige 148e plaats op de wereldranglijst is niet voldoende voor rechtstreekse kwalificatie.

  Haar voorbereiding op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen, dat op 28 augustus van start gaat, verloopt wel niet vlekkeloos. Ze moest forfait geven voor de hardcourttoernooien in Toronto en Cincinnati met een armblessure. 

  Sjarapova: "Kippenvel"

  Maria Sjarapova reageerde met een kort Twitter-bericht op het goeie nieuws: "Bedankt, US Open. Dit is zo speciaal. Ik krijg er kippenvel van."