• home
 • video
 • pas verschenen

  Poels: "Na pittige maanden klaar om nog iets van 2017 te maken"

  Wout Poels: "Vervelend om Tour op tv te moeten volgen."

  Wout Poels (Team Sky) miste door een knieblessure het leeuwendeel van het seizoen, maar nu is de Nederlander klaar om nog iets van het najaar te maken. Eerst trekt hij met Chris Froome naar de Vuelta, daarna hoopt hij op een selectie voor het WK.

  "Misschien raakte knie overbelast door verhuis naar Monaco"

  Met een ritzege in de voorbije Ronde van Polen sloot Wout Poels een vervelende periode af. "Ik ben eindelijk weer op de goeie weg. Door mijn knie had ik een hele slechte seizoensstart. Het begon tijdens de Ruta del Sol en ik heb heel lang gesukkeld voor het echt verleden tijd was."

  Wat er precies aan de hand was met zijn knie weet de renner nog altijd niet. "We konden het niet achterhalen. We denken dat het een combinatie is van te veel krachttraining en iets te fanatiek beginnen aan het seizoen. Ik ben deze winter ook naar Monaco verhuisd. Dat zorgt voor stress, maar het is daar toch ook een stuk meer klimmen. Misschien raakte de knie ook daardoor overbelast."

  Ook mentaal was het niet altijd eenvoudig. "Het waren pittige maanden. Alle koersen waar ik een doel van had gemaakt, zoals Luik-Bastenaken-Luik, moest ik laten schieten. Ook de Tour moest ik op tv volgen. Dat is echt heel vervelend. Het geeft me nu wel extra motivatie om nog iets van mijn najaar te maken."

  "Ik hoop dat ik in de Vuelta niet meteen al het werk moet opknappen"

  Zaterdag start Wout Poels in zijn eerste grote ronde van het seizoen. Welke rol krijgt hij? "Froome wil voor de dubbel Tour-Vuelta gaan dus ik zal hem eerst en vooral moeten ondersteunen. Maar ik hoop zelf op een rol als back-up, een beetje achter Froome. Zo kan ik wachten tot diep in de finale en moet ik niet meteen al het werk opknappen."

  "Mijn klassement? Het hangt af hoe het met Froome gaat en hoe de wedstrijd zal verlopen. Het belangrijkste is dat Chris er goed voorstaat. Als ik daarna ook zelf nog iets kan doen, is dat mooi meegenomen."

  Is de dubbel een realistisch doel? "Ik heb een paar dagen geleden nog met Froome getraind en hij zag er fris uit. En hij is heel gemotiveerd. Ik denk dat hij er klaar voor is. Het parcours is ontzettend zwaar, maar dat is normaal een voordeel voor Froome. De vraag is alleen: "hoe fris is hij en hoe fris zijn zijn concurrenten?" Het wordt een spannende strijd."

  Wat brengt de rest van het seizoen nog? "Ik wil goed zijn in Lombardije en ik hoop ook dat ik mee kan naar het WK. Het is een koers van 260 of 270 kilometer met een klimmetje erin. Dat moet me eigenlijk wel liggen."