• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal wordt weer nummer 1: "Passie en liefde voor tennis behouden"

  Rafael Nadal op training in Cincinnati.

  Rafael Nadal prijkt volgende week maandag voor het eerst in ruim drie jaar opnieuw helemaal bovenaan de ATP-ranglijst. "Voor mij persoonlijk is het natuurlijk een speciaal moment om weer nummer 1 te worden", zegt de Spanjaard op een persconferentie in Cincinnati.

  Juni 2014, zo lang is het geleden dat Rafael Nadal de nummer 1 van het mannentennis was. Komende maandag lost hij Andy Murray af en begint de Spanjaard aan zijn 142e week bovenaan de ATP-ranking.

  Enkel Roger Federer kon Nadal nog van de nummer 1 houden, maar de Zwitser sukkelt met zijn rug en liet verstek gaan in Cincinnati. "Ik vind het uiteraard jammer dat Roger hier niet kan meedoen, maar voor mij persoonlijk is het natuurlijk een speciaal moment om weer nummer 1 te worden."

  "Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat ik op die plaats stond. Er waren blessures en lastige momenten, maar ik heb altijd de passie en de liefde voor de sport kunnen behouden. Daardoor krijg ik nu de kans om weer nummer 1 te worden."

  Nadal kon vorige week in Montreal de troon van de ATP-ranglijst al bestijgen, maar verloor toen onverwacht van de jonge Canadees Denis Shapovalov (foto). "Nu wil ik proberen om te genieten van het moment en goed te spelen in Cincinnati."