• home
 • video
 • pas verschenen

  Mikel Landa verlaat Team Sky en kiest voor avontuur bij Movistar

  Landa won de 19e etappe in de Giro eerder dit jaar.

  Na enkele indrukwekkende optredens dit seizoen maakt Mikel Landa de overstap naar Movistar. De Spanjaard tekent er een overeenkomst voor 2 seizoenen. Treedt hij bij Movistar uit de schaduw van Chris Froome? "Heuglijk nieuws", klinkt het alvast bij Movistar-manager Eusebio Unzué.

  Movistar-manager Unzué: "Fantastisch nieuws"

  Na zijn ijzersterke Tour de France waarin hij Chris Froome naar de overwinning loodste en zelf ei zo na het podium haalde, tekent Mikel Landa nu een tweejarig contract bij Movistar. "Fantastisch nieuws", laat teammanager Eusebio Unzué optekenen.

  "Landa is nog steeds jong en met alles wat hij de afgelopen tijd heeft laten zien, rust de Spaanse wielerhoop voor de komende jaren op hem", aldus de euforische teammanager.

  Eindelijk in de rol van kopman?

  Een indrukwekkende Mikel Landa liet zich opmerken dit jaar. In mei vierde hij etappewinst in de Giro, waarin hij ook de bergtrui voor zijn rekening nam. Onlangs toonde Landa zich nog oppermachtig in de Ronde van Burgos, waarin hij 2 etappes op zijn naam schreef en uiteindelijk ook het eindklassement wegkaapte.

  Maar de Spanjaard gooide dit jaar vooral hoge ogen in de Tour. Als superknecht stond hij Sky-kopman Chris Froome tot in Parijs bij. Dat leverde de Brit de eindzege op, maar ook Landa mocht met een 4e plaats in het eindklassement niet ontevreden zijn.

  Toch leek het alsof de Spanjaard meer in zijn mars had dan alleen diens kopman bij te staan. En dat trad hij zelf ook bij. "Dit wil ik nooit meer. Ik wil niet herinnerd worden als de renner met goede benen die de Tour misschien wel had kunnen winnen. Ik wil winnen, of het in ieder geval proberen", luidde het bij El País.

  "Heuglijk nieuws", klinkt het bij Movistar: