• home
 • video
 • pas verschenen

  Jarige Cyriac krijgt transfer cadeau en ruilt KVO voor Turkse Sivasspor

  Cyriac trekt de Belgische deur achter zich dicht.

  Na bijna 10 jaar in de Jupiler Pro League kiest Gohi Bi Cyriac voor een Turks avontuur. De spits verlaat KV Oostende en tekent voor 3 seizoenen bij Sivasspor. "KVO wenst Cyriac het allerbeste toe in zijn verdere carrière", klinkt het bij de kustploeg.

  Bijna 10 seizoenen in België

  Na 2 jaar aan de Belgische kust zoekt Gohi Bi Cyriac andere oorden op. De sluipschutter viert vandaag zijn 27e verjaardag en werd door KV Oostende op een transfer getrakteerd. De Ivoriaan gaat zijn geluk beproeven bij de Turkse promovendus Sivasspor.

  Cyriac speelde bijna 10 jaar in de Jupiler Pro League. Voor zijn aankomst bij de kustploeg speelde de targetspits al bij Standard en RSC Anderlecht. Bij KV Oostende beleefde hij een sterk openingsseizoen maar vorig jaar verloor hij zijn basisplaats aan een ontbolsterende Landry Dimata. Een uitleenbeurt aan Fulham drong zich op.

  Vlotte onderhandelingen

  Na zijn terugkeer uit Engeland deze zomer maakte Cyriac nog de Oostendse voorbereiding mee. Zondag stond hij in de basis tegen Waasland-Beveren, maar ook hij kon de bakens niet verzetten. De Ivoriaan verkast nu naar Sivasspor, waar hij voor 3 seizoenen tekent.

  "Zowel op persoonlijk vlak als op clubniveau kwam er snel een overeenkomst", meldt KV Oostende op de clubwebsite. "KVO wil "Zorro" bedanken om de club op de kaart van 1e klasse te zetten en wenst hem veel succes toe in zijn verdere carrière."

  RSC Anderlecht met gelukwensen voor de oud-spits: