• home
 • video
 • pas verschenen

  Dylan van Baarle 2 jaar langer ploegmaat van Vanmarcke: "Willen grote klassieker winnen"

  Van Baarle koestert ambities voor het komende seizoen.

  Dylan van Baarle verlengt zijn contract bij Cannondale-Drapac, waar hij samen met Vanmarcke en Langeveld het klassieke voorjaar voor zijn rekening wil nemen. "Ik wil graag een grote klassieker winnen. En ook een Tourrit als het kan", aldus de vastberaden Nederlander.

  "Ik voel me hier thuis"

  Dylan van Baarle racet ook de volgende 2 seizoenen voor Cannondale-Drapac. Dat bevestigde de Amerikaanse wielerploeg op de teamwebsite. De Nederlander, ploegmaat van Tom Van Asbroeck en Sep Vanmarcke, reageert tevreden. "Ik voel me hier thuis. Ikzelf ben blij dat ik mag blijven en dat geldt ook voor de ploeg."

  Teambaas Jonathan Vaughters bevestigt de woorden van zijn poulain. "We weten precies wat we aan Dylan hebben: talent, vastberadenheid en motivatie. Het is leuk geweest om hem de voorbije 4 jaar bij ons te zien groeien", aldus Vaughters.

  Voortgaan op elan

  De afgelopen seizoenen ontpopte van Baarle zich steeds meer tot een troef voor het klassieke voorjaar. In de Ronde van Vlaanderen kwam hij dit jaar als 4e over de streep en daarmee overtrof hij zijn prestaties van de voorbije jaren. De 25-jarige Nederlander wil voortgaan op dat elan.

  "We hebben een goed team voor klassiekers met onder meer Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld. Als trio hebben we dit jaar iets opgestart en dat is zeker nog niet afgelopen. Dat is ook waarom ik wilde blijven: ik wil een grote klassieker winnen", blikt van Baarle vooruit. "Samen met winst in een Tourrit vormt dat mijn hoofddoel voor de komende 2 seizoenen."