• home
 • video
 • pas verschenen

  Deckers wint nu ook in Embrun: "Eén van de zwaarste triatlons ter wereld"

  Het is voor Deckers haar derde zege dit jaar.

  Na de triatlons in Geraardsbergen en op de Alpe d'Huez heeft Tine Deckers nu ook in Embrun de zege gepakt. De wedstrijd geldt als een van de moeilijkste ter wereld. "Alles deed de hele tijd pijn", blies de 39-jarige Deckers achteraf.

  Tine Deckers is bezig aan een uitstekend seizoen. Met twee mooie zeges op zak trok ze deze week naar Frankrijk. Ze stond er aan de start van de triatlon van Embrun. Die wedstrijd wordt door Sporza-journalist Dirk Gerlo, die het triatlon op de voet volgt, bestempeld als een van de zwaarste ter wereld. Zo zijn er meer dan 4.000 hoogtemeters te overwinnen.

  Deckers kwam na 3,8 kilometer zwemmen als vierde uit het water. Op de fiets maakte ze twee plaatsen goed, maar de Française Charlotte Morel had nog steeds een voorsprong van 6 minuten en 30 seconden. 

  In de afsluitende marathon maakte een sterke Deckers die achterstand nog helemaal goed, ondanks een protesterende maag. Ze finishte in 10u51'14". Het is haar derde zege op een rij.

  Bij de mannen won de Spanjaard Marcel Zamora voor de zesde keer. De Belg Timothy Van Houtem werd knap vierde.

  "Alles deed de hele tijd pijn"

  Deckers wou niet naar Hawaï om andere wedstrijden te doen die al langer op haar verlanglijstje stonden. Ze stelde zich drie heel andere doelen, die ze alle drie met succes afsloot. Maar het kostte haar vandaag bloed, zweet en tranen.

  "Dit is genieten, maar ik heb echt afgezien. Het was loodzwaar", reageerde ze na de race. "Alles deed de hele tijd pijn. Dan wordt het ook een mentale strijd. Zeker toen Carrie Lester op het einde kwam opzetten. Dan moet je doorbijten en je hoofd erbij houden. Mijn partner/coach Pieter en heel wat Belgische fans maakten op de moeilijke en belangrijke momenten het verschil."

  "Deze wedstrijd gaat een tijdje in mijn benen zitten. Het is mijn bedoeling om dit najaar een Ironman te doen om punten te verzamelen voor Hawaï 2018. Maar eerst even bekomen."

  Het was al een prachtig seizoen voor Tine Deckers: