• home
 • video
 • pas verschenen

  Cocktail aan medicatie gevonden in bloed van Tiger Woods

  Tiger Woods is sportief al een tijdje op de dool.

  Tiger Woods had sporen van vijf soorten medicatie in zijn bloed toen de politie hem in zijn auto langs de kant van de weg vond in mei. Het ging onder meer om pijnstillers en slaapmiddelen. De Amerikaanse golfer werd toen gearresteerd voor rijden onder invloed.

  Tiger Woods domineerde jarenlang de golfwereld en won onder meer 14 Majors, maar is door aanhoudend blessureleed al een tijdje niet meer de oude. Onlangs viel hij zelfs weg uit de top 1.000 van de wereldranglijst.

  In mei werd hij in Florida in het midden van de nacht gevonden door de politie. Hij was in slaap gevallen in zijn auto langs de kant van de weg. Hij was onder invloed van medicatie, was helemaal verward en kon amper stappen.

  Nu blijkt uit het toxicologisch rapport dat Woods die dag een cocktail aan medicatie in zijn lichaam had: zware pijnstillers, slaapmiddelen, antidepressiva en ook sporen van marihuana.

  Marihuana voor medisch gebruik is legaal in Florida, maar het is nog niet duidelijk of Woods doktersvoorschriften had voor de medicijnen. Alles wijst er wel op dat er geen sprake is van illegale middelen.

  Werkstraf en geen gevangenisstraf?

  In juni liet Woods weten dat hij hulp had gezocht. "Ik heb professionele hulp gekregen voor mijn medicatie tegen mijn rugpijn en slaapproblemen. Het was verkeerd van mij om dat op mijn eentje te proberen", zei Woods.

  Op 9 augustus verscheen Woods voor de rechter en herhaalde hij niet onder invloed van alcohol te zijn geweest. Woods zou wel schuldig willen pleiten voor 'roekeloos rijgedrag'. Hij zou dan een rehabilitatieprogramma moeten volgen en een werkstraf krijgen, maar ontsnappen aan een gevangenisstraf.