• home
 • video
 • pas verschenen

  Rugblessure houdt Federer weg uit Cincinnati, Nadal wordt weer nummer 1

  Federer kan de US Open een zesde keer winnen.

  De voorbereiding van Roger Federer (ATP-3) op de US Open wordt verstoord door een rugblessure. De Zwitser blesseerde zich gisteren in de verloren finale tegen Zverer en geeft forfait voor het ATP-toernooi van Cincinnati. Voor Nadal is dat goed nieuws. Hij wordt nu zeker de nieuwe nummer 1.

  Roger Federer kon gisteren in Montreal zijn 94e ATP-titel veroveren, maar de jonge Duitser Alexander Zverev stak daar een stokje voor. Federer maakte geen indruk in de finale en blesseerde zich in de tweede set ook aan zijn rug.

  Door die blessure moet hij nu noodgedwongen het toernooi in Cincinnati aan zich voorbij laten gaan. Federer hoopt wel opnieuw volledig fit te zijn tegen de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar gaat van start op 28 augustus. 

  De opgave van Federer is wel goed nieuws voor Rafael Nadal. Omdat Federer geen punten meer kan sprokkelen en ook Andy Murray er niet bij is in Cincinnati, is de Spanjaard nu zeker dat hij volgende week Murray van de troon stoot als nummer 1 van de wereld.

  Het is al een tijdje geleden dat Nadal nummer 1 was: