• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacques Borlée: "Risico's genomen, maar dat keerde zich tegen ons"

  Robin Vanderbemden moest zijn snelle start cash betalen.

  0 / 0

  Robin Vanderbemden moest zijn snelle start cash betalen.

  Na een vierde plek op de Olympische Spelen in Rio, strandden de Belgian Tornados opnieuw op de meest ondankbare plek op het WK in Londen, al was een medaille nu veel minder dichtbij. "Ik geloofde vooraf nochtans in goud", zei coach Jacques Borlée.

  In Rio misten de Belgische estafettelopers het brons op 0,03 seconden, in Londen scheelde het toch ruim een seconde. "Opnieuw vierde. Er is zeker frustratie", zei coach Borlée. "We hadden zicht op het podium, dit was de kans."

  Volgens Jacques Borlée liep het al mis in de eerste 400 meter van Robin Vandenbemden, een verkeerde gok. "Robin is heel snel vertrokken en hij kreeg het moeilijk op het einde. Dat hebben we cash betaald."

  "Daarna zaten we in een helse achtervolging, maar eigenlijk was het toen al afgelopen. We dachten dat Robin zijn sterke race van Heusden-Zolder zou kunnen herhalen."

  "Hij liep de eerste 200 meter op kop. We wilden risico's nemen om beter geplaatst te zijn op 600 meter, maar dat heeft zich tegen ons gekeerd. Ik wil hem niet met de vinger wijzen, hij heeft het geprobeerd."

  Volgens de coach was er meer mogelijk. "Als we de tijden bekijken, hebben we het in ons om vooraan mee te doen. Ik geloofde zelfs in het goud als we ons goed konden plaatsen."

  Borlées in koor: "frustratie, frustratie, frustratie"

  • Robin Vanderbemden: "Dit is frustrerend. In de buitenbaan ben je blind. Ik ben iets te snel gestart en moest het bekopen op het einde. De coach had gezegd dat ik mijn eigen wedstrijd moest lopen, maar ik vond het juiste ritme niet."
  • Jonathan Borlée: "Al enkele jaren zijn we er dichtbij. Je verwacht dat de kansen zullen keren, maar jammer genoeg is dat nog niet het geval. We hebben alles gegeven, maar het loont niet. Sinds 2008 staan we er al en elke keer zeggen we dat de volgende keer de goede zal zijn. Ik weet dat we trots moeten zijn, maar nu overheerst de frustratie."
  • Dylan Borlée: "Ik zal het voor de vijfde keer herhalen: dit is frustrerend. Opnieuw een vierde plaats, ook al voelden we dat een podium mogelijk was. Het was een moeilijke wedstrijd en in de laatste rechte lijn haalden we het niet. Moeilijk, maar we moeten het aanvaarden."
  • Kevin Borlée: "Nog maar eens een vierde plaats. We kunnen niet veel anders doen dan blijven werken. Natuurlijk mogen we trots zijn: vierde van de wereld, opnieuw een finale en we doen mee met de allergrootsten. Veel is er niet meer nodig voor een medaille."