• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Costa: "Chelsea behandelt me als een crimineel"

  In januari vertroebelde de relatie tussen Costa en Conte.

  Diego Costa past niet meer in de plannen van coach Antonio Conte, maar Chelsea laat de spits ook niet vertrekken. "Waarom laten ze me niet naar Atletico gaan?", vraagt de Spaanse spits.

  Diego Costa kwam in de FA Cup-finale in mei nog in actie voor The Blues, maar in juni kreeg hij naar eigen zeggen een sms van Conte dat de trainer volgend seizoen niet meer rekende op de Spanjaard. Toch zou Costa nu opgeroepen zijn om te trainen met de reserves.

  "Waarom laten ze me niet gewoon gaan als ze me toch niet meer moeten hebben", zegt Costa aan The Daily Mail. "Ik moet aan mezelf denken. Ik heb me hier voorbeeldig gedragen, maar ze behandelen me als een crimineel. Ik wil gewoon naar Atletico Madrid gaan."

  Volgens Costa vertroebelde de relatie met de trainer al in januari (na een ruzie met een physical coach en een lucratief Chinees bod, red). "Plots wou Chelsea mijn contract niet meer verlengen. Ik denk dat de coach daar achter zit. Hij heeft zijn eigen mening en die zal niet veranderen."

  "Ik respecteer Conte als coach, maar niet als mens. Hij is een coach die niet heel close is met zijn spelers. Hij is heel afstandelijk en heeft geen charisma. En als de coach je niet meer wilt, moet je vertrekken."