• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp distantieert zich van incidenten, Beerschot-Wilrijk is "onthutst"

  Enkele ruiten van de supportersbussen van Beerschot-Wilrijk sneuvelden.

  Antwerp heeft zich in een persmededeling gedistantieerd van het supportersgeweld in Mortsel. "Zulk gedrag kan niet door de beugel." Beerschat-Wilrijk reageert "verbijsterd en onthutst".

  Twee supportersbussen van Beerschot-Wilrijk werden gisteren in Mortsel bekogeld en aangevallen. "Sommige bronnen suggereren dat een klein groepje hooligans gelinkt aan RAFC hierachter zit. Onze club wil zich in ieder geval distantiëren van de feiten."

  "Als het effectief gaat om mensen die zich aan Antwerp linken - want de naam "Antwerpsupporter" zijn ze absoluut niet waard - kan zulk gedrag absoluut niet door de beugel."

  "Onze club veroordeelt deze feiten en elke vorm van geweld ten strengste. De Great Old zal honderd procent meewerken aan het gerechtelijk onderzoek van de politie en de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken, zodat deze enkelingen – Antwerpgelinkt of niet – snel gevat kunnen worden."

  Beerschot-Wilrijk: "Verbijsterd en onthutst"

  "KFCO Beerschot-Wilrijk reageert verbijsterd en onthutst op de gebeurtenissen, waarbij onze supportersbussen werden aangevallen door gemaskerde herrieschoppers."

  "Een aantal van onze supporters raakte gewond door rondvliegende stenen, sommigen moesten met kwetsuren aan hun been en hoofd naar het ziekenhuis worden afgevoerd."

  "KFCO Beerschot Wilrijk veroordeelt elke vorm van geweld en zal vanzelfsprekend alle medewerking verlenen aan het onderzoek naar aanleiding van deze gebeurtenissen. Wij zijn momenteel in overleg met de politie en wachten de evolutie van dat onderzoek af alvorens uitvoeriger op deze laffe aanval te (kunnen) reageren."

  De officiële mededeling van Antwerp: