Herentals onthult standbeeld voor Rik Van Looy (en Michel Verschueren is erbij)

  Rik Van Looy, zijn standbeeld en Michel Verschueren.

  Voortaan kan iedereen Rik Van Looy gaan bewonderen op de Grote Markt van Herentals. Vanochtend is daar ter ere van de wielerheld een standbeeld van 3 meter hoog onthuld.

  Het stadsbestuur besliste drie jaar geleden om de "keizer van Herentals" te eren met een standbeeld. Het 3 meter hoge beeld is van de hand van kunstenaar Philip Aguirre.

  Zijn ontwerp werd unaniem gekozen door de jury, omdat "zijn stijl een groot publiek aanspreekt". Ook tweevoudig wereldkampioen Rik Van Looy (83) zelf is zeer tevreden over het ontwerp. Hij bepaalde de pose samen met de kunstenaar, die hem natuurgetrouw afbeeldde.

  Tijdens de onthulling zijn toespraken gehouden door de Herentalse burgemeester Jan Bertels, schepen van Cultuur Ingrid Ryken en Toon Claes, bestuurder van de Vlaamse Wielerschool. Ook Michel Verschueren, eremanager van voetbalcub Anderlecht, was aanwezig.

  Ruwe beelden van de ceremonie: