• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thiam schrijft geschiedenis met wereldtitel in de zevenkamp

  Thiam won de zevenkamp voor Schäfer (l) en Vetter (r).

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Thiam won de zevenkamp voor Schäfer (l) en Vetter (r).

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Op het WK atletiek heeft Nafi Thiam (22) zich tot wereldkampioene in de zevenkamp gekroond. De eerste gouden medaille ooit voor België op een WK atletiek. Herbeleef hieronder haar gouden zevenkamp.

  1. Lachje bij Thiam na 100 meter horden

  Olympisch kampioene Nafi Thiam opende met een 11e tijd op de 100 meter horden. Na een aarzelende start sloeg de motor van Thiam in het 2e deel aan. Goed voor een tijd van 13"54, slechts 1 keer liep ze sneller. Thiam glimlachte na haar race, een goede start van haar zevenkamp.

  Video player inladen ...

  2. Winst in het hoogspringen

  In haar favoriete nummer legde Thiam een mooie lading punten in haar mandje. Onze landgenote zweefde over 1,95 meter, met een vreugdesprong tot gevolg. Thiam won uiteindelijk het hoogspringen en veroverde de koppositie in de zevenkamp.

  Video player inladen ...

  3. Bisnummer Thiam in het kogelstoten

  Na haar zege in het hoogspringen ging Thiam vrolijk door op haar elan. In het kogelstoten zette ze meteen de toon met een opener van 15,17 meter. Niemand deed nog beter dan Thiam, die zo steviger op de leiderstroon zat.

  Video player inladen ...

  4. Thiam sluit 1e dag af op plek 2

  Op de loopnummers geeft Thiam traditioneel terrein prijs op haar concurrentes. En dat was op de 200 meter niet anders. De olympische kampioene snelde naar een tijd van 24"57, waardoor ze de koppositie moest afstaan aan de Duitse Carolin Schäfer. Thiam dook als 2e de nacht in.

  Video player inladen ...

  5. Thiam wint haar 3e kampnummer

  In het verspringen maakte Nafi Thiam furore bij haar 3e sprong. Onze landgenote landde in de zandbak na 6,57 meter. Thiam sprong daarmee niet alleen naar de zege in het verspringen, maar ook naar de leidersplaats in de zevenkamp.

  Video player inladen ...

  6. Thiam slaat een bijna onoverbrugbare kloof

  De missie van Thiam voor het speerwerpen: een zo groot mogelijk gat slaan op de dichtste concurrentes. Maar Thiam presteerde wat bleekjes bij haar eerste 2 pogingen. Ze hield het beste voor het laatste: bij haar 3e poging prikte ze de speer na 53,93 meter in het veld.

  Video player inladen ...

  7. Thiam overleeft 800m en is wereldkampioen

  Op de 800 meter mocht Thiam 12 seconden verliezen op Schäfer (2e in de stand), dan nog was ze wereldkampioen. De olympische kampioene beet zich in de eerste baanronde vast in het spoor van Schäfer en moest haar daarna laten gaan. Maar Thiam beperkte de schade en verovert het WK-kroontje op de zevenkamp.

  Video player inladen ...
  Eindstand zevenkamp
     100hhoogkogel200verspeer800m
  1.Nafi Thiam6.784 ptn11e1e1e14e1e2e24e
  2.Carolin Schäfer (Dui)6.696 ptn3e3e4e2e8e7e14e
  3.Anouk Vetter (Ned)6.636 ptn5e12e 3e 10e 4e 1e 21e
  23.Hanne Maudens5.74930e12e27e28e12e27e7e