• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vloek van Wembley? Tottenham pakt scalp van Juventus

  Harry Kane kon Buffon al snel verschalken.

  Juventus kloppen in een oefenduel! Meer vertrouwen kon Tottenham niet tanken met de start van de Premier League voor de deur. Kane en Eriksen leverden de doelpunten, Alderweireld, Vertonghen en Dembélé kleurden het basiselftal.

  Tottenham ontving Juventus op Wembley en The Spurs hebben niet echt een goede relatie met het mythische Engelse stadion: het verloor er zes competitiewedstrijden, twee Champions League-duels en werd door AA Gent uitgeschakeld in de Europa League.

  Maar tegen Juventus heeft Tottenham komaf gemaakt met de vloek van Wembley. Harry Kane opende de score met een rake kopbal en Christian Eriksen omspeelde Buffon in de tweede helft om de 2-0-eindstand vast te leggen.

  De Tottenham-Belgen Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé startten in de basis. Enkel Dembélé maakte de match niet vol, hij werd in de 89e minuut naar de kant gehaald.

  Origi kan zijn kansen niet benutten

  Ook Liverpool lijkt klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Het won in Dublin een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Athletic Bilbao met 3-1. Divock Origi kreeg een kans in het basiselftal, maar hij liet drie goede kansen onbenut. De bedrijvige Rode Duivel werd na de rust gewisseld.