• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel is sterker dan Van Aert in Dwars door het Hageland

  Van der Poel blijft oogsten op de weg.

  Een maand voor de start van het veldritseizoen heeft Mathieu van der Poel zijn goede vorm geëtaleerd. De Nederlander klopte Taco van der Hoorn en Wout van Aert in Dwars door het Hageland.

  Veldrijden door het Hageland

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel die zij-aan-zij rijden op een landbouwpad. Even waanden de toeschouwers zich te midden van een veldrit, maar Dwars door het Hageland is weldegelijk een 1-1-wedstrijd op de weg.

  Op ruim 40 km van de streep voelde Wout van Aert het kriebelen. Hij trok samen met Stallaert en Vanbilsen in het tegenoffensief op een kopgroep van 11 man. Even later kwam opponent Mathieu van der Poel aansluiten bij Van Aert.

  De twee grote tenoren voelden zich kiplekker op de talrijke onverharde stroken. Toen de laatste vroege vogels gegrepen waren, maakte iedereen zich op voor een duel tussen Van Aert en Van der Poel.

  Van Aert timet te vroeg, Van der Poel wint nipt

  Maar Claeys, Van der Hoorn en Pardini haakten hun karretje aan bij de 2 topcrossers. Op de Allerheiligenberg probeerde Claeys in de slotkilometer de rest een neus te zetten. Van Aert reageerde fluks, Van der Poel beet zich vast in het wiel van zijn concurrent.

  Van der Poel ging op en over Van Aert, maar als een duivel uit een doosje kwam Van der Hoorn plots op kop. Van der Poel had nog net genoeg poeder om zijn wiel als eerste over de lijn te gooien.

  Uitslag

  1. Mathieu van der Poel (Ned)
  2. Taco van der Hoorn (Ned)
  3. Wout van Aert
  4. Olivier Pardini
  5. Dimitri Claeys
  6. Florian Sénéchal (Fra)
  7. Tim Merlier
  8. Kenneth Vanbilsen
  9. Benjamin Declercq
  10. Jimmy Janssens

  Van der Poel: "Ik win door rustig te blijven in laatste bocht"

  • Mathieu van der Poel: "Ik heb tijdens de finale echt zwaar afgezien. Zeker toen ze steeds maar gingen demarreren. Daar zat ik even op mijn limiet. Ik denk dat ik de koers win door op het allerlaatste moment nog heel rustig te blijven en op gepaste wijze de laatste haakse bocht aan te snijden."
  • Wout van Aert: "We hebben veel energie gestoken in de achtervolging op die vroege vlucht met elf renners. Daardoor voelde ik me in de finale minder fris. Ik zat in de laatste bocht niet slecht gepositioneerd, maar ik miste even het goede traject. Er zat bovendien niet voldoende kracht meer op om te reageren op de versnellingen van Van der Hoorn en Van der Poel."