• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vader Neymar: "Wou dat mijn zoon bij Barça bleef tot het me chanteerde"

  Neymar Sr. ontkent dat hij zijn zoon naar Parijs duwde.

  De vader van Neymar heeft in een interview ontkend dat hij de drijvende kracht achter de recordtransfer van zijn zoon is. Volgens Neymar Sr. zag hij zijn zoon liever bij Barcelona blijven, tot de Catalanen een premie van 26 miljoen euro weigerden te betalen aan zijn zoon.

  In de transfersoap rond Neymar werd de vader van de Braziliaan de hele week beschouwd als de belangrijkste spin in het web. Neymar Sr. zou met de transfer van zijn zoon zo'n 80 miljoen euro kunnen verdienen.

  De speler zelf sprak gisteren tijdens zijn voorstelling in Parijs tegen dat zijn vader hem richting Frankrijk had geduwd. Hij deed eerder al hetzelfde met een filmpje op Instagram. Op de Spaanse radiozender Cope reageerde Neymar Sr. nu zelf.

  "Het was mijn zoon zijn beslissing. Hij is nu waar hij wou zijn. Bij Barcelona zat hij op zijn gemak, rustig. Maar hij luisterde naar de raad van zijn vrienden. Hij wou een nieuwe uitdaging. Ik vind dat zijn transfer van veel moed getuigt."

  Volgens Neymar Sr. gaf hij zijn zoon lange tijd de raad om bij Barcelona te blijven, maar veranderde hij dat advies toen Barcelona liet weten een premie van 26 miljoen euro te bevriezen. Op dat geld had Neymar volgens zijn contract recht als hij op 1 augustus 2017 nog een speler van Barcelona zou zijn.

  "Ik kan niets doen als ze ons niet willen uitbetalen, maar ik ben niet vatbaar voor chantage", zei Neymar Sr. . "Dat is het moment waarop Barcelona mijn steun verloor. Ik stond aan de zijde van Barça en probeerde mijn zoon ervan te overtuigen te blijven. Maar de attitude van de club heeft mij van gedacht doen veranderen."

  "Messi is het idool bij Barcelona"

  In het interview werd Neymar Sr. ook gevraagd of zijn zoon met de transfer uit de schaduw van Lionel Messi wou treden. Zijn antwoord lijkt die redenering wel te bevestigen. 

  "Iedereen zei dat Neymar Messi moest vervangen, maar dat wou mijn zoon niet. Messi is het idool bij Barcelona. Neymar moet zijn eigen weg zoeken en aanvaardt de uitdaging."

  "Het afscheid bij Barcelona had mooier kunnen zijn, maar het leven gaat door. Barcelona heeft zijn ster nog (Messi). Het respect en de liefde van Neymar voor Leo zijn nog steeds heel groot. Maar mijn zoon wilde geen 'substituut' zijn voor Messi."