• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amador moet aantal weken rusten na aanrijding op training

  Amador postte een foto van zichzelf in het ziekenhuis op Twitter.

  De Costa Ricaanse wielrenner Andrey Amador is vrijdag tijdens een trainingsrit in Barcelona aangereden door een auto. De Movistar-renner hield een breuk in zijn schouder en een verstuikte enkel over aan het ongeval.

  Amador maakte het nieuws van de aanrijding zelf bekend op Twitter. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de renner van Movistar een breukje heeft in zijn schouder en zijn enkel heeft verstuikt.

  Amador moet twee tot drie weken rusten voor hij opnieuw mag beginnen te trainen. De Costa Ricaan, in het verleden al goed voor een vierde en een achtste plaats in het eindklassement van de Giro, eindigde in de voorbije Tour als 87e. Hij was naar Frankrijk afgereisd als helper voor kopman Nairo Quintana.