• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alweer slecht nieuws voor Vermaelen: blesseert zich na 12 minuten

  Vermaelen tekende drie jaar geleden bij Barça.

  Pech blijft Thomas Vermaelen achtervolgen. Gisteren kreeg Vermaelen in een oefenmatch van Barcelona een basisplaats van de nieuwe coach, Ernesto Valverde, maar na 12 minuten moest hij vervangen worden. Vermaelen had last van zijn linkerbeen.

  Barcelona oefende gisterenavond tegen Gimnàstic Tarragona. Trainer Valverde gunde een hele rits sterren rust, met onder meer Umtiti en Pique. Zo kreeg Vermaelen zijn kans in de basis.

  Maar na 12 minuten zat de wedstrijd van de centrale verdediger er al op. Vermaelen greep naar zijn linkerbeen en moest door de medische staf van Barcelona behandeld worden op het veld. Uiteindelijk stapte hij op eigen kracht van de terrein. Marlon verving Vermaelen.

  Voor Vermaelen lijkt dit voorval andermaal een domper te worden. Na een goed trainingskamp in de VS en het vertrek van Jérémy Mathieu leek de nieuwe trainer van Barcelona op Vermaelen te rekenen als back-up voor centrale verdedigers Umtiti en Piqué. Bovendien stond hij ook in de belangstelling van enkele clubs. West Brom en ook Anderlecht worden genoemd.