• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weiler: "Als anderen kunnen profiteren van Teo's werk, ben ik ook tevreden"

  René Weiler behoudt het vertrouwen in de niet-scorende Teodorczyk.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wat tegen Antwerp niet lukte, moet zondag tegen KV Oostende wel gebeuren voor Anderlecht: scoren! Vindt Teodorczyk zijn wondersloffen terug? Of moet het van Onyekuru komen? "Hij is nog jong en er is een verschil tussen Eupen en Anderlecht", tempert coach René Weiler de verwachtingen rond de Nigeriaan.

  Anderlecht kwam in zijn openingsmatch tegen Antwerp niet tot scoren. En dus komt topschutter Lukasz Teodorczyk weer onder de loep te liggen. De Pool lijkt nog altijd met een vormcrisis te worstelen.

  "Hij doet nog altijd zijn werk voor de ploeg en beweegt veel. Dat vind ik belangrijk", zegt René Weiler. "Hij zou natuurlijk liever meer scoren of assists geven, maar als anderen kunnen profiteren van zijn harde werk, dan ben ik ook tevreden."

  Kan Henry Onyekuru, die ze er bij Eupen vlot inknalde, geen alternatief zijn? "Ik ben tevreden over hem, maar je mag niet vergeten dat hij nog jong is en dat er een verschil is tussen Eupen en Anderlecht. Maar ik hoop dat hij ook bij ons zijn kwaliteiten kan tonen."

  René Weiler over...

  • Transfers: "De markt is geschift tegenwoordig. We praten meer over zakendoen dan over voetbal. Ik ben zelf een trainer. Ik kijk naar de spelers die ik heb, probeer ze beter te maken en probeer een goeie sfeer te creëren. Ik ga ervan uit dat wie er nu is, ook zal blijven. Ik heb toch geen invloed op mogelijke transfers."
  • Thomas Vermaelen: "Het is duidelijk dat als we nog een centrale verdediger aantrekken, we iemand nodig hebben die ervaring heeft en meteen inzetbaar is op het hoogste niveau. Vermaelen zou ons zonder twijfel kunnen helpen."
  • KV Oostende: "Zij spelen al hun 4e match van het seizoen en wij nog maar onze 2e, maar ik ben ervan overtuigd dat zo vroeg in het seizoen de vermoeidheid nog geen rol speelt. Oostende is een van de beste teams van België. Wij willen vooral scoren tegen hen, iets wat ons tegen Antwerp niet lukte."