• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Dit is een zwarte dag voor de club"

  Vanhaezebrouck: "De problemen begonnen eigenlijk al vorige week."

  Het Europese avontuur van AA Gent zit er al op na de 3e voorronde van de Europa League. Coach Hein Vanhaezebrouck vindt dat zijn ploeg zelf verantwoordelijk is voor de uitschakeling. "We hebben onze eigen benen afgesneden."

  "We misten maturiteit in de groep"

  AA Gent ging met 3-1 de boot in bij Altach en verlaat het Europese toneel veel vroeger dan verwacht. Waar liep het mis? "De oorzaak is veelvuldig", klonk het achteraf bij trainer Hein Vanhaezebrouck. 

  "Het is eigenlijk al vorige week begonnen als we eerlijk zijn. We kregen toen veel kansen, maar maakten het niet af. We hadden altijd moeten winnen en dat is niet gelukt. Dan weet je dat je hier een heel moeilijke wedstrijd krijgt."

  "Uiteindelijk misten we vandaag een zekere maturiteit binnen de groep. Zij waren heel fel in de duels. Als je dan ziet hoe wij daar op reageren door over de schreef te gaan en onnodige gele kaarten te pakken op plaatsen waar dat helemaal niet moet, dan zet je jezelf een beetje met de rug tegen de muur."

  "Na een halfuur hebben we geswitcht en Brecht Dejaegere ingebracht op het middenveld. Dat liep beter en we kregen controle over de match. We kwamen zelfs terug en gingen met een betere uitgangspositie de rust in. Al bij al was dat fantastisch na een moeilijke eerste helft."

  "We hebben onze eigen benen afgesneden"

  Meteen na de rust kreeg Mitrovic rood. Het begin van het einde? "We wisten dat als we scoorden, een gelijkspel altijd in ons voordeel zou zijn. We hadden iedereen gewaarschuwd in de kleedkamer voor die gele kaarten, maar na één minuut pakken we weer zo'n domme kaart, met rood tot gevolg. Dat is een gebrek aan maturiteit. Daar hebben we onze eigen benen afgesneden."

  Er zijn natuurlijk de vele geblesseerden. "Het is een feit dat het niet mee zit op dit moment. Ik wil me er niet achter verschuilen, maar we hebben echt wel veel geblesseerden. We hebben een brede kern, maar het zit op dit moment heel erg tegen. Kalinic is een gemis. Zonder hem hebben we ook een probleem in doel."

  "Het is een zwarte dag voor de club. Voor de spelers, voor de supporters, maar ook voor mezelf. We hebben al heel mooie verhalen geschreven in Europa en dit seizoen zijn we er gewoon niet bij. Dat is jammer."

  "Een blamage is een groot woord. We mogen andere landen ook niet onderschatten. Om er nu al van uit te gaan dat AA Gent altijd de poulefase moet halen, dat is jammer genoeg nog niet het geval. Dat moet op termijn wel zo zijn."

  "Deze uitschakeling is dramatisch voor de club"

  Hoe moet het nu verder? "We gaan evalueren wie goed door deze wedstrijd is gekomen en wie niet. Voor hetzelfde geld verliezen we weer een aantal spelers. We hebben in een aantal sectoren veel wisselmogelijkheden, maar in andere dan weer helemaal niet."

  "Er moet eens een resultaat volgen. Dat is dringend nodig. Ik zou niet spreken van crisis, want je ligt er al uit. Als we zondag natuurlijk weer de boot in gaan tegen Antwerp, dan kan je spreken van een wel heel dramatische start van het seizoen. Deze uitschakeling is dramatisch voor de club en vooral zonde. Het is jammer dat we zelf verantwoordelijk zijn voor hetgeen is gebeurd."