• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tifo van Legia-fans toont nazi die pistool tegen kinderhoofd houdt

  De tifo in Warschau.

  Poolse supporters hebben zich op de Europese bühne laten opmerken met opvallende spandoeken en tifo's. In Warschau verwezen de fans dinsdag naar de Tweede Wereldoorlog, in Poznan werden Utrecht-fans gisterenavond afgeschilderd als bange wezels.

  Verwijzing naar opstand tegen de Duitsers

  Legia Warschau stond in de derde voorronde van de Champions League tegenover FC Astana uit Kazachstan. Voor het begin van de partij was in het vak achter één van de doelen een tifo te zien waarop een nazi een pistool tegen het hoofd van een kind houdt, met de tekst: "Tijdens de opstand in Warschau doodden Duitsers 160.000 mensen, onder wie veel kinderen." Legia deelde de foto van de tifo op zijn sociale media.

  De opstand van Warschau begon op 1 augustus 1944 en duurde meer dan 2 maanden. Het was een gewapend verzet om de Poolse hoofdstad te bevrijden van de Duitsers. De dodentol was enorm, het grootste deel van de stad werd verwoest. Deze week wordt de opstand in Warschau herdacht. 

  Op het voetbalveld slaagde Legia er niet in om zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Het won wel met 1-0, maar dat volstond niet na de 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd.

  Tweets:

  Utrecht-fans voorgesteld als bangeriken

  De supporters van Poznan hadden ook een merkwaardig spandoek gemaakt. De Polen staken de draak met hun tegenstanders uit Utrecht door een kaartje aan te bieden aan een denkbeeldige Utrecht-fan, die wegloopt omdat hij bang is voor een pak slaag.

  Op het veld zong de zevenvoudige Poolse kampioen evenwel een toontje lager. Na de 0-0 vorige week in Utrecht had Poznan goeie kaarten in handen voor Europese kwalificatie, maar Utrecht pleegde een holdup en sleepte een felbevochten 2-2-gelijkspel uit de brand. Eén minuut voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Cyriel Dessers de 1-2, tot groot jolijt van de 175 meegereisde Utrecht-fans.

  Utrecht-tweets: