• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Neymar: "Ik heb niet voor het geld, maar voor mijn geluk gekozen"

  Neymar toonde meteen zijn nieuwe truitje.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Neymar toonde meteen zijn nieuwe truitje.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  In Parijs waren alle schijnwerpers vanmiddag op Neymar gericht. De duurste voetballer aller tijden trotseerde met de nodige clichés de vragen van de pers. Over de centjes wilde de Braziliaanse PSG-aanvaller het alvast niet te veel hebben. "Ik kies voor mijn geluk", zei hij.

  Iets na 13.30u trad de 25-jarige Neymar de pers tegemoet, samen met Nasser Al-Khelaifi, de sterke man van PSG. Al-Khelaifi blonk van trots: "Wij hebben de beste voetballer van de wereld binnengehaald. Neymar is het idool van de hele sportwereld."

  "Neymar heeft het voetbal zo veel positieve zaken geschonken dat wij hem absoluut in ons team wilden. Onze supporters hebben van hem gedroomd, wel nu is hij hier."

  "Dankzij Neymar wordt ons project sterker en de Franse competitie interessanter. Neymar is naar ons gekomen om alle mogelijke bekers te winnen."

  "Ik ben zeer, zeer gelukkig", viel Neymar in. "Ik ben zeer gelukkig dat ik in deze geweldige stad mag wonen en voor deze schitterende club mag spelen. Ik kan niet goed beschrijven wat ik voel."

  "Ik heb PSG gekozen voor de uitdaging. Het is een keuze van mijn hart. Of ik Barcelona verlaten heb om hier de enige ster te kunnen zijn? Integendeel! Messi is een van mijn beste vrienden. Daar heeft het allemaal niks mee te maken. Ik was toe aan een grotere uitdaging."

  "Een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven"

  "Vorig jaar trok PSG ook al aan mijn mouw, maar nu waren alle ingrediënten aanwezig om de overstap te maken. Ik kan wel zeggen dat het een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven was, want Barcelona is op alle vlakken een prachtige periode geweest", zei Neymar.

  "Ik laat veel goeie vrienden achter in Spanje, maar dat is voetbal. Hier ken ik ook veel spelers die ik onder mijn vrienden mag rekenen. Ik voel me hier al thuis."

  "Als mensen zeggen dat ik voor het geld gekozen heb, dan vind ik dat triestig. Ze kennen mij niet. Geld is nooit mijn eerste drijfveer geweest. Gelukkig zijn, dat is het belangrijkste, samen met mijn gezin."

  "Misschien had ik elders meer kunnen verdienen, daar ben ik echt niet mee bezig. Dat ik de duurste voetballer aller tijden ben, zadelt me ook niet met extra druk op."

  De Franse competitie begint dit weekend. Neymar: "Ik kan spelen als de coach dat wil. Ik heb nog niet met hem gesproken, ook niet over mijn positie. Ik heb een paar dagen niet getraind, maar ik ben fit. Ik wil mijn schoenen aantrekken en tegen een bal trappen."

  "PSG est magique"

  • Neymar over boze Barcelona-fans die hem zijn vertrek kwalijk nemen: "Ik heb niets verkeerds gedaan. Een voetballer mag bij een club blijven of er vertrekken. Als je voelt dat het tijd is om weg te gaan, dan moet dat kunnen. Ik heb altijd veel respect gehad voor de supporters van Barça, ik hoop dat het een minderheid is die nu slechte gevoelens heeft bij mijn transfer. Kijk: PSG heeft het potentieel om de grootste club ter wereld te worden. PSG est magique!" 
    
  • Nasser Al-Khelaifi over de financiële kant van de zaak: "Neymar is niet voor het geld naar PSG gekomen, maar voor een project. Wij willen de Champions League winnen, hij ook. Vandaag is hij de duurste speler ter wereld, maar dat is allemaal relatief. Over enkele jaren is hij het dubbele waard. Hij is niet duur, want PSG zal er alleen maar wel bij varen. Neymar is een merk. Of financieel alles correct verlopen is? Natuurlijk! We zijn altijd open en transparant geweest, alles gaat volgens het boekje. Ga gerust een kop koffie drinken, wij zijn een gezonde club. Maak je geen zorgen. Bedankt, Neymar! Je was al een knappe man en met een PSG-shirt ben je nog knapper..."