• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannaert: "Kwalificatie voor groepsfase is absoluut de doelstelling"

  Als Club Brugge wil doorstoten naar de groepsfase van de Europa League, moet het voorbij AEK Athene. "Gemakkelijk zal het niet worden", zegt manager Vincent Mannaert. "Het is zowat de moeilijkste tegenstander die uit de bus kon komen."

  Het zat Club Brugge niet mee bij de loting voor de laatste voorronde van de Europa League. "Op dat vlak volgen we de lijn van de loting voor de Champions League-voorronde", reageert Vincent Mannaert. "Het is bij het moeilijkste wat er uit de bus kon komen. Dat was met Basaksehir zo en is nu met AEK Athene het geval."

  "We hebben nu geen vangnet meer, dus moeten we zorgen dat we ons over 2 wedstrijden kunnen kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Gemakkelijk zal dat niet worden, maar we moeten er vol voor gaan, kwalificatie is absoluut de doelstelling."

  "We wisten dat die laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen van groot belang was. Dat is gebleken. We hebben toen een parachute verdiend daarmee, maar die extra troef is er nu niet meer. We hebben nu de dubbele confrontatie tegen Athene om ons te plaatsen. Het is goed dat we nu die mogelijkheid nog hebben."

  "AEK is een tegenstander van een hoog niveau"

  "Natuurlijk hadden we liever een meer haalbare tegenstander getroffen. AEK is een tegenstander van een hoog niveau. Een team dat vorig jaar dat ticket heeft afgedwongen door het winnen van de play-offs en voor Panathinaikos, PAOK en Panionios is geëindigd."

  "Het is een team met een fanatieke aanhang. Daarom hadden we gehoopt om eerst op verplaatsing te spelen en de terugwedstrijd thuis af te werken, maar het ziet ernaar uit dat het anders zal moeten."

  "Dat is nog niet 100 procent zeker, want ook Panathinaikos is uitgeloot om eerst uit te spelen. Dat zijn 2 clubs uit Athene met een enthousiaste aanhang en daarom is het nog niet 100 procent zeker. Maar we gaan ervan uit dat de terugwedstrijd in Athene zal gespeeld worden."

  "Het beloven flinke wedstrijden te worden"

  Club Brugge gaat drukke weken tegemoet. "We kunnen gelukkig normaal gezien Poulain en Wesley recupereren. Dat zullen we nodig hebben, want de heenwedstrijd is al op 17 augustus en de terugwedstrijd een week later."

  "We hebben voordien ook de uitwedstrijd naar Zulte Waregem en de uitwedstrijd naar Kortrijk. Augustus sluiten we af met de thuiswedstrijd tegen Standard. Het beloven flinke wedstrijden te worden", aldus Mannaert.