Ga naar de inhoud

Juan Mata doneert voortaan 1% van zijn loon aan goed doel: "Hopelijk volgen de anderen"

 vr 4 augustus 2017 17:13
Juan Mata roept anderen op om zijn voorbeeld te volgen.
Juan Mata heeft niet alleen voeten van goud. De Spanjaard laat zijn goed hart zien en zal in de toekomst 1 procent van zijn loon aan een goed doel doneren. "Ik hoop dat ook andere voetballers mijn voorbeeld zullen volgen", aldus een hoopvolle Mata.

"Het leven is geven en nemen"

Juan Mata is een groots voetballer, maar krijgt ook naast het veld geniale ingevingen. Bij zijn bezoek aan de sloppenwijken in Mumbai maakte de Spanjaard bekend dat hij voortaan 1 procent van zijn loon zal afstaan aan Common Goal. Die organisatie ondersteunt voetbalinitiatieven voor mindervalide kinderen over de hele wereld.

Mata hoopt dat collega-voetballers zijn voorbeeld volgen. "Door een deel van onze verdiensten over te maken aan het goede doel kunnen we het voetbal gebruiken om sociale verandering in de hand te werken", predikt de speler van Manchester United.

"In het voetbal kan je alleen als team winnen. Dat is de eerste les die ik als kleine jongen leerde. Die gedachtegang zie ik te weinig naast het veld, waar iedereen op zichzelf staat. Soms beseffen we niet hoe bevoordeeld we wel zijn. Het is tijd om eens iets terug te geven. Voetbal veranderde mijn leven, en ik ben er zeker van dat ik op deze manier ook miljoenen andere levens kan veranderen", besluit Mata.

Kleine kanttekening: wat zou 1% voor Neymar betekenen?

Dit initiatief staat in schril contrast met de miljoenentransfer van Neymar naar PSG. Het Braziliaanse wonderkind zal er per jaar 30 miljoen euro aan loon opstrijken. Een paar snelle berekeningen tonen nog even aan hoe hallucinant de cijfers zijn:

1 procent van Neymars loon, dat betekent:

  • € 35,47 per uur
  • € 851,42 per dag
  • € 5.959,95 per week
  • € 25.826,43 per maand
  • € 309.848,47 per jaar
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.