• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drama voor vicewereldkampioen Milanov: uitschakeling in de kwalificaties

  Philip Milanov vond het goeie gevoel niet in Londen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Philip Milanov zal twee jaar na zijn zilveren WK-medaille in Londen geen nieuwe pagina kunnen schrijven in zijn sprookjesboek. Hij ging roemloos onderuit in de kwalificaties. "Ik heb me te veel ingehouden, ik was te voorzichtig", gaf Milanov mee als verklaring.

  Twee jaar geleden trad Philip Milanov uit de anonimiteit in Peking door bijna uit het niets het zilver te veroveren op het WK. Dat kunstje kon hij op het EK vorig jaar herhalen, maar sindsdien gaat het hem minder voor de wind op de grote toernooien.

  Op de Olympische Spelen in Rio overleefde Milanov de kwalificaties niet en ook in Londen bleef hij onder de verwachtingen. De Bruggeling had dit seizoen op de grote wedstrijden nochtans erg regelmatig gepresteerd.

  Milanov wierp 63,16 meter bij zijn derde poging, een stuk onder de gevraagde limiet van 64,50 meter voor de finale. Hij was dan ook bijzonder ontgoocheld achteraf. "Ik wou absoluut geen nul werpen", vertelde Milanov. "Daarom was ik wat stijf. Ik speelde te veel op veilig, maar dat was niet de juiste aanpak."

  Video player inladen ...