• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Witte na uitschakeling van AA Gent: "Had het totaal anders ingeschat"

  De Witte: "Morgen zal het al redelijk verteerd zijn."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  AA Gent moet het dit seizoen zonder Europees voetbal stellen. "Als ik mijn ontgoocheling moet uitdrukken op een schaal van 1 tot 10, geef ik een 7", reageert voorzitter De Witte. "We moeten dit zo snel mogelijk verwerken en kijken naar zondag."

  AA Gent is vandaag op Belgische bodem geland na de uitschakeling in de Europa League. Hoe voelt voorzitter Ivan De Witte zich een dag na de blamage tegen Altach? "Een nachtje slapen geeft wat rust", zegt hij. "Ik kijk erop terug met enerzijds behoorlijke ontgoocheling, ik had het totaal anders ingeschat en verwacht. Maar dat helpt ons niet veel vooruit."

  "Het enige wat nu helpt, is dit moment zo snel mogelijk verwerken en denken aan de wedstrijd van zondag. We moeten de hoofden vrijmaken en alle hens aan dek roepen en overleg plegen, wat vandaag nog zal gebeuren, om die wedstrijd voor te bereiden."

  Waar liep het fout voor AA Gent? "Ik denk dat je niet zomaar 1 oorzaak kunt aanduiden. We zullen kijken welke factoren geleid hebben tot een gebrek aan strijdlust tegen een ploeg die een overdosis aan grinta had."

  "Schip zal nog woelige wateren kennen, maar zullen juiste koers vinden"

  "Ik denk dat we ook veel pech hadden. Het is nog maar zelden voorgekomen dat er op korte tijd zoveel afwezigen geweest zijn. Ik denk dan aan Kalinic en Saief. Voor de rest zal er wellicht werk zijn om evenwicht in de groep te brengen."

  "Dat is de taak van het bestuur. Als het altijd eenvoudig was, zou er geen bestuur nodig zijn. Het is nu aan ons om de situatie te beoordelen, naar oorzaken te zoeken en de juiste maatregelen te nemen."

  "Maar we zijn niet de enige club die dit meemaakt en in het verleden hebben we al bewezen dat we kunnen reageren. Dat zullen we nu ook doen, al zal het niet eenvoudig zijn. Het schip zal nog woelige wateren kennen, maar ik ben zeker dat we de juiste koers zullen vinden."

  Is dit nu de grootste ontgoocheling in de carrière van De Witte? "Als ik het op een schaal van 1 tot 10 zou uitdrukken, zou ik een 7 geven. Het is een schok die weegt. Maar vandaag is het al beter dan gisteren en morgen zal het al redelijk verteerd zijn", besluit de voorzitter.