• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wynants: "Iedereen zegt dat ze kampioen willen worden. Ik dus ook maar"

  Westerlo hoopt na de degradatie zo snel mogelijk weer in 1e klasse A te geraken. "Onze start wordt cruciaal", weet manager Herman Wynants, die tevreden is over de spelers die de club kon houden en aantrekken.

  Dat Westerlo in 1B aan de competitie moet beginnen, ligt Herman Wynants nog altijd wat op de maag. "Sportief is het terecht dat we zakken, maar ik heb er vooral een probleem met dat andere clubs, zoals Moeskroen, onsportief zijn geweest. We zijn geflikt. We zetten onze procedure tegen hen dus voort."

  Voor Wynants is het koffiedik kijken wat Westerlo waard zal zijn. "Je moet ambitie hebben. Als je bij de 8 clubs uit 1B rondgaat, zeggen ze allemaal dat ze kampioen willen worden. Ik moet dus hetzelfde zeggen."

  De start wordt dan ook cruciaal. "Daarom zijn we ingegaan op het aanbod om onze eerste twee matchen thuis te mogen spelen. Als dan blijkt dat we meedoen om de prijzen, zullen de supporters ook wel komen."

  "Vorige keer dat we gezakt zijn uit eerste klasse hebben we het seizoen daarna ook veel nieuwe supporters aangetrokken en die zijn toen gebleven", is Wynants hoopvol.

  "We hebben bewust de Belgische kaart getrokken"

  Vedran Pelic mag dan weinig ervaring hebben als coach, de spelersgroep telt toch heel wat mannen die het klappen van de zweep kennen: Corstjens, Annys, Rommens, De Ceulaer, Naessens,...

  "Als we spelers halen, willen we niveau halen. Maar vaak wachten die spelers graag wat langer op een aanbieding uit 1A. Toch viel het nog mee voor ons. Corstjens en Naessens hebben bewust voor ons gekozen. We trekken ook bewust de Belgische kaart, met ook veel jeugdproducten."