• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Praet laat het net trillen tegen United, dat laatste oefenpot wel wint

  Dennis Praet scoorde vanaf de rand van de zestien.

  Manchester United heeft zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 2-1-zege tegen Sampdoria. Voor de Italianen maakte Dennis Praet de gelijkmaker.

  Een uitverkocht Aviva Stadium in Dublin zag United uitstekend aan zijn laatste oefenwedstrijd beginnen. Henrich Mchitarjan opende al na negen minuten de score na een goede voorzet van Darmian. Ook Romelu Lukaku liet zich een paar keer zien. Hij krulde onder meer een bal net naast vanaf de rand van de zestien.

  Na de rust mocht ook Marouane Fellaini opdraven voor United, maar het was een andere Belg die zich onderscheidde. Dennis Praet, bezig aan zijn tweede seizoen bij Sampdoria, hing de bordjes gelijk met een knap schot van net buiten het strafschopgebied. 

  De wedstrijd leek op een 1-1-gelijkspel te gaan eindigen, maar tien minuten voor het einde zorgde Mata nog voor het winnende doelpunt. Ook Rashford en Herrera kwamen nog dicht bij een goal.

  De goal van Praet:

  6 op 7 voor Manchester United

  Het voorseizoen van Manchester United zit erop. Manager José Mourinho mag tevreden terugblikken op de voorbereiding van zijn team. United won zes van zijn zeven oefenwedstrijden, enkel tegen FC Barcelona werd verloren, en lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. Dat start komend weekend met de Europese Supercup tegen Champions League-winnaar Real Madrid.