• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spaanse profliga weigert cheque van 222 miljoen euro om Neymar vrij te kopen

  De vertegenwoordigers van Neymar waren niet echt welkom bij La Liga.

  3 vertegenwoordigers van Neymar zijn bij de Spaanse profliga het geld gaan overhandigen om de speler vrij te kopen. Maar La Liga aanvaardt de cheque niet. Als reden werd onder meer de onduidelijke herkomst van het geld gegeven.

  Neymar ziet transfer (voorlopig) gedwarsboomd

  In Spanje is het verplicht om in elk contract met een speler een afkoopclausule te zetten. Spelers moeten dat bedrag persoonlijk betalen (en dus niet de club) om zich te kunnen vrij kopen.

  Daarom dat de kantoren van de Spaanse profliga het bezoek kregen van 3 vertegenwoordigers van Neymar die een cheque van 222 miljoen euro bij zich hadden. Dat bedrag is de afkoopclausule die Barcelona in het contract van de Braziliaan liet zetten.

  Normaal gezien is de afhandeling bij de profliga een formaliteit, maar deze keer had La Liga aangekondigd dwars te zullen liggen. De reden: de onduidelijke herkomst van het geld.

  Voorzitter: "Transfer in strijd met Financial Fair Play"

  Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse profliga, had gisteren al laten weten dat hij er alles aan zou doen om de transfer van Neymar naar PSG te dwarsbomen. Tebas vindt de overgang immers in strijd met de regels voor Financial Fair Play.

  Toch hoeft het voor Neymar en PSG hier niet te eindigen. Het is nog altijd mogelijk om het bedrag rechtstreeks aan Barcelona over te maken. De Spaanse profliga verliest dan zijn rol als tussenpersoon.

  Franse profliga: "Wij staan achter transfer"

  Ondertussen heeft de Franse profliga gereageerd op de soap. "We begrijpen niet dat de Spaanse profliga de cheque weigert", deelt de Franse profliga mee.

  "Wij staan achter de transfer van Neymar naar PSG. We zouden hem graag verwelkomen in de Franse eerste klasse."