• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Seizoen waarschijnlijk afgelopen voor Roelandts na heupoperatie

  Roelandts komt wellicht niet meer in actie dit seizoen.

  Wielrenner Jürgen Roelandts is vandaag geopereerd aan zijn heup. Dat meldt zijn ploeg Lotto-Soudal. Ook Frederik Frison ligt in de lappenmand bij de Belgische formatie, hij sukkelt met klierkoorts.

  Jürgen Roelandts reed vorige maand de Tour in dienst van André Greipel, afgelopen zondag kwam hij in actie in de RideLondon Classic. De kans is groot dat het zijn laatste wapenfeiten waren dit seizoen, want vandaag ging hij onder het mes.

  "Hij had te kampen met een inklemming van de heup, een probleem waar hij al enige tijd last van ondervond", meldt Lotto-Soudal. "Via een heelkundige ingreep is overtollig kraakbeen verwijderd. Roelandts staat nu aan het begin van een lange revalidatie en komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie."

  Dat is ook slecht nieuws met oog op het WK in Bergen volgende maand. Roelandts zou daar immers een belangrijke rol kunnen spelen voor de Belgische ploeg.

  Frison geveld door klierkoorts

  Ook Roelandts' ploegmaat Frederik Frison ligt (opnieuw) in de lappenmand. De 25-jarige Frison was aan de weg terug aan het timmeren na een bekkenbreuk in de Vierdaagse van Duinkerke, maar is nu geveld door klierkoorts.

  "Momenteel is rust geboden en werkt Frison dus ook geen trainingen af af", zegt zijn ploeg. "Hij wordt van nabij opgevolgd door de medische staf van Lotto-Soudal. Wanneer die groen licht geeft, kan Frison de trainingen hervatten. Momenteel kan er geen termijn geplakt worden op een terugkeer."