• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Officieel: Neymar tekent voor 5 jaar bij PSG

  Neymar is nu een speler van PSG.

  De transfersoap rond Neymar is afgelopen: de Braziliaan verlaat Barcelona en trekt voor 5 seizoenen naar PSG. Dat maakte de Franse club zelf bekend in een persmededeling.

  Het transferverhaal rond Neymar domineerde de afgelopen dagen de voetbalwereld. De Braziliaan kocht zichzelf vandaag vrij bij Barcelona, voor liefst 222 miljoen euro, een recordbedrag.

  Daardoor geraakte zijn overstap naar PSG in een stroomversnelling. "PSG wordt mijn nieuwe thuis", reageert Neymar op zijn Instagram-account. "Ik wil mijn nieuwe club helpen aan trofeeën."

  "Een betere vriend dan Messi zal ik niet meer ontmoeten"

  4 jaar geleden streek de Braziliaan neer op Camp Nou. "Barcelona was meer dan een uitdaging", zegt Neymar. "Ik speelde samen met supersterren zoals in de computerspelletjes."

  "Ik herinner me nog mijn eerste dagen bij Barcelona, toen ik het voor eerst de kleedkamer deelde met idolen zoals Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué en Busquets."

  "Ik had de eer om samen te spelen met de beste atleet die ik ooit gezien heb in mijn leven: Lionel Messi. Hij werd mijn vriend, op en naast het terrein. Ik ben er zeker van dat ik geen betere vriend meer zal ontmoeten dan Messi."

  "Met Barcelona heb ik alles veroverd wat je kan veroveren als atleet. Ik hou van Barcelona en Catalonië, maar een sportman heeft nood aan nieuwe uitdagingen."

  Neymar en PSG maakten de transfer bekend op sociale media