• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Capon: "We hebben getoond wat Oostende waard is"

  Het eerste Europese avontuur is afgelopen na een knap gelijkspel tegen Marseille. "We hebben laten zien dat we iets kunnen", reageert sportief directeur Luc Devroe. "Dit smaakt naar meer", zegt Brecht Capon.

  Oostende zette in eigen huis zijn voet naast Marseille en hield de Franse topclub op een gelijkspel. "Het was genieten, we zijn trots", zegt Brecht Capon. "Maar als we het stadion hadden kunnen doen ontploffen bij die kans na de rust, zou het nog een warme avond geworden zijn."

  "We waren iets scherper dan vorige week. Maar we moeten eerlijk zijn, het had 0-1 kunnen staan bij de rust. De 2e helft was onze helft. In zulke wedstrijden zie je dat je er dan meer moet uithalen. Op dit niveau zie je dat er net iets meer klasse is."

  "Het is een logische uitschakeling. Je ziet de klasse van Germain in de heenwedstrijd: 2 meter ruimte en hij scoort. Dat is het verschil met de Belgische competitie. Ze hebben hun kwaliteit laten zien, maar ik denk dat we op bepaalde momenten wel getoond hebben wat Oostende waard is."

  De eerste Europese ervaring smaakt naar meer. Kan Oostende dit volgend jaar overdoen? "Dan moeten we wedstrijden zoals zondag winnen. Vorig seizoen hebben we ervoor gevochten tot de laatste match tegen Genk en dan is dit een mooie beloning."

  Devroe: "Laten zien dat we iets kunnen"

  "In de eerste helft was het zoeken en tasten en we komen daar goed weg", reageert sportief manager Luc Devroe. "We hebben een goede 2e helft gespeeld en hebben veel minder kansen weggegeven dan vorige week."

  "Dan moet dat doelpunt vallen. Die kopbal van Milic zou het keerpunt kunnen geweest zijn. Maar al bij al moeten we tevreden zijn. We hebben laten zien dat we toch wel iets kunnen."

  "Het resultaat is er niet, maar we mogen tevreden zijn met de 2 wedstrijden tegen Marseille. De voorzitter zei vorige week al voor de wedstrijd: "Dit smaakt naar meer, dit moeten we meer meemaken". Dat kan alleen met goede prestaties in de Belgische competitie en beker."

  In de competitie moet Oostende zondag aan de bak tegen Anderlecht. "Dit heeft veel krachten gekost, maar hopelijk is de focus er zondag. Vanaf nu is het alleen de competitie en de beker. We waren graag een ronde verder geraakt. Gisteren en vandaag waren niet goed voor het Belgische voetbal", verwijst Devroe naar de nederlaag van Club Brugge in de Champions League-voorronde en de uitschakeling van AA Gent en KV Oostende.