• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brys over Beerschot Wilrijk: "We móéten deze keer niet, maar we willen wel meedoen"

  Marc Brys voerde Beerschot Wilrijk vorig seizoen weg uit de Amateurklasse.

  Na 4 opeenvolgende titels is Beerschot Wilrijk dit seizoen in 1B beland. Met welke ambities begint de ploeg van coach Marc Brys aan de competitie? "Ons uiteindelijke doel is eerste klasse, daar horen we thuis."

  "Ploegen die mentaal goed zijn, zullen hoog eindigen"

  "Ik ben heel tevreden over onze huidige kern", zegt Marc Brys. "Ik heb zelf veel inspraak gehad in de spelers die gehaald zijn. Maar we zijn wel nog altijd op zoek naar een diepe spits, want scorend vermogen blijft een heikel punt."

  "1B is een tricky reeks. Het is niet meer het kerkhof van vroeger. Er is geen middenmoot, zodat je meer een soort Play-off I krijgt, met allemaal kwaliteitsvolle matchen met veel intensiteit."

  "Ploegen die mentaal goed zijn, zullen hoog eindigen. Wij moeten zorgen dat we daar een van zijn."

  "Hoe sneller we in eerste klasse geraken, hoe beter"

  Betekent dit dat Beerschot Wilrijk de ambitie heeft om opnieuw voor de titel te spelen? "Het eerste doel is om dit seizoen zonder problemen door te komen. Daarna kunnen we dan een volgende stap zetten."

  "Maar het doel is altijd de eerste klasse geweest. Daar hoort deze club thuis. Hoe sneller we daar geraken, hoe beter. Toch zouden we gek zijn om nu weer te zeggen: het móét. Maar we willen wel meedoen."

  "We komen nu ook uit tegen clubs die een groter budget hebben dan wij. Dat is nieuw in vergelijking met de vorige jaren. Het is een uitdaging om hier creatief mee om te gaan."

  De fans van Beerschot Wilrijk zijn het winnen misschien wel gewoon geraakt? "Ze zijn terecht kritisch, maar de laatste 4 jaar zijn ze ook doodverwend. Ook zij zullen een klik moeten maken in hun hoofd. We zullen af en toe wel eens verliezen, maar als het spel goed is zal dat wel getolereerd worden."

  "Cercle Brugge is veruit de grootste favoriet"

  Beerschot Wilrijk wil dus geen meeloper zijn in 1B, maar wie zijn de favorieten? "Cercle Brugge is veruit de grootste favoriet. Als je 19 kwaliteitsvolle spelers kunt aantrekken, waarvan er enkele zelfs al speelminuten verzameld hebben in het eerste elftal van Monaco..."

  "Lierse kan terugvallen op het mooie parcours van vorig seizoen en ook Roeselare en OHL zullen wel een rol van betekenis spelen, afhankelijk van hoe zot de investeerders daar nog zullen doen."